Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λευκός Οίκος: Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ταϊβάν

Λευκός Οίκος: Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ταϊβάν

Με ανακοίνωση του, ο Λευκός Οίκος δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να βοηθά την Ταϊβάν.

Κατόπιν της ανάπτυξης στρατιωτικής δραστηριότητας της Κίνας στην Ταϊβάν, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.  Ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει την επίθεση αυτή «προκλητική» και «αποσταθεροποιητική».

«Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ταϊβάν για να διατηρήσει επαρκείς ικανότητες αυτοάμυνας, σύμφωνα με τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις μας και με την πολιτική μας της μίας Κίνας» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Η Κίνα πραγματοποίησε τη «μεγαλύτερη εισβολή αεροσκαφών» στη ζώνη άμυνας της Ταϊβάν

Εισβολή της Κίνας στην ζώνη άμυνας της Ταϊβάν

Η Κίνα ανέπτυξε 71 πολεμικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων 60 καταδιωκτικά, στη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων αυτό το Σαββατοκύριακο γύρω από την Ταϊβάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αμυνας της Ταϊπέι και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του νησιού Central News Agency μετέδωσε πως ήταν η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα εισβολή της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας στη ζώνη αεροπορικής άμυνας της Ταϊβάν.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε πως διεξήγαγε χθες, Κυριακή, στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στην Ταϊβάν, την οποία διεκδικεί, σε απάντηση στις «προκλήσεις» και τη «συνεργασία» ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις Αρχές του νησιού. Σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter, η Ταϊβάν ανέφερε πως στις ασκήσεις πήραν μέρος καταδιωκτικά 60 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων έξι SU-30, που είναι από τα πιο εξελιγμένα που διαθέτει η Κίνα.

Στην καθημερινή ενημέρωσή του, το υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε εξάλλου πως 47 από τα αεροσκάφη αυτά διείσδυσαν στη ζώνη αεροπορικής άμυνας του νησιού. Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Γαλλικού Πρακτορείου, ήταν η τρίτη μεγαλύτερη ημερήσια επιδρομή που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024