Τη νίκη με σκορ 3-1 στην έδρα της Άστον Βίλα πανηγύρισε η Λίβερπουλ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Premier League ανήμερα της Boxing Day.

Ο Σαλάχ πλάσαρε σε κενή εστία στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης, ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Στο 14’ η Βίλα άγγιξε την ισοφάριση καθώς ο Μπέιλι πλάσαρε πάνω σε σώματα από το ύψος του πέναλτι ενώ στο 17’ ο Άλισον είπε όχι σε κεφαλιά του Γουότκινς. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Νούνιες έχασε απίθανη ευκαιρία μετά από γύρισμα του Τσάμπερλεϊν ενώ στο 20’ ακυρώθηκε το γκολ του Ματίπ για οφσάιντ.

Στο 27’ ο Νούνιες έφυγε στην κόντρα και σούταρε αλλά ο Όλσεν έσωσε ενώ στο 37’ μετά από κόρνερ, ο Σαλάχ κατέβασε στην περιοχή, έστρωσε την μπάλα στον Φαν Ντάικ κι εκείνος με συρτό σουτ από  αριστερά έκανε το 0-2.

Με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος σκόραρε με τον Γουότκινς αλλά ο επόπτης είχε σηκώσει τη σημαία. Στο 51’ ο Σαλάχ έφυγε στην κόντρα και βγήκε τετ α τετ με τον Όλσεν ο οποίος έδιωξε με το αριστερό πόδι. Οκτώ λεπτά μετά ο Γουότκινς σηκώθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά μείωσε σε 1-2. Η Λίβερπουλ έψαξε το γκολ που θα της έδινε και πάλι άνεση αλλά στο 75’ ο Νούνιες αστόχησε από εξαιρετική θέση. Έξι λεπτά μετά όμως ο Μπαΐτσετιτς απέφυγε πολύ ωραία τον Όλσεν και με πλασέ διαμόρφωσε το 1-3.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Όλσεν, Κονσά, Μινγκς, ΜακΓκίν, Μπουενδία (86’Ντεντόνκερ), Ντόουγκλας Λουίζ, Γουότκινς, Γιανγκ, Ντιν, Μπέιλι (86’Ινγκς), Καμαρά (85’Κοουτίνιο).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Άρνολντ (79’Γκόμεζ), Ρόμπερτσον, Ματίπ, Φαμπίνιο, Τιάγκο (67’Κεϊτά), Χέντερσον (79’Μπαΐτσετιτς), Τσάμπερλεϊν (67’Έλιοτ), Σαλάχ, Νούνιες (87’Ντόακ).