Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε όλες τις περιφέρειες

Ουκρανία: Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε όλες τις περιφέρειες

Ο συναγερμός μπορεί να κηρύχθηκε αφού ρωσικά αεριωθούμενα απογειώθηκαν στη Λευκορωσία, σύμφωνα με ουκρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν σήμερα το πρωί στο Κίεβο και σε όλες τις ουκρανικές περιφέρειες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές σε ουκρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν πως ο συναγερμός μπορεί να κηρύχθηκε αφού ρωσικά αεριωθούμενα απογειώθηκαν στη Λευκορωσία. Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα την πληροφορία αυτή.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν οι πύραυλοι Patriot

Δέκα νεκροί και 58 τραυματίες από βομβαρδισμό στη Χερσώνα

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 58 τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό στη Χερσώνα, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές, καταγγέλλοντας μια αδικαιολόγητη επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη αυτήν που ανακατέλαβαν πρόσφατα οι Ουκρανοί, μετά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας  Βολοντίμιρ Ζελένσκι , έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες όπου διακρίνονται καμένα αυτοκίνητα, σπασμένα τζάμια και πτώματα στους δρόμους.

Η Ρωσία ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος αλλά όχι όλη την επαρχία της Χερσώνας. Ο τοπικός κυβερνήτης Γιαροσλάβ Γιανούσεβιτς, που έχει διοριστεί από το Κίεβο, είπε στην ουκρανική τηλεόραση ότι οι νεκροί έφτασαν τους 10.

Ο Βλαντίμιρ Σάλντο, ο κυβερνήτης που διόρισε η Ρωσία, είπε ότι το Κίεβο διέταξε τον ουκρανικό στρατό να βομβαρδίσει την πόλη. «Πρόκειται για μια βδελυρή πρόκληση, με προφανή σκοπό να κατηγορηθούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», έγραψε στο Telegram.

Ο Γιούρι Σομπολέφσκι, ο αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, είπε ότι ένας πύραυλος έπεσε δίπλα σε ένα σουπερμάρκετ κοντά στην Πλατεία Ελευθερίας. «Υπήρχαν πολίτες εκεί, ζούσαν τη ζωή τους, κοίταζαν τη δουλειά τους», είπε.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις αναφορές από τη Χερσώνα από ανεξάρτητες πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ,  Reuters

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024