Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 58 τραυματίες από τον ρωσικό βομβαρδισμό στη Χερσώνα

Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 58 τραυματίες από τον ρωσικό βομβαρδισμό στη Χερσώνα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανάρτησε σοκαριστικές εικόνες από την επίθεση στη Χερσώνα

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 58 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό στη Χερσώνα, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές, καταγγέλλοντας μια αδικαιολόγητη επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη αυτήν που ανακατέλαβαν πρόσφατα οι Ουκρανοί, μετά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού.

Ένας φιλορώσος αξιωματούχος υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την επίθεση και ότι στόχος τους ήταν να επιρρίψουν την ευθύνη στη Μόσχα.

«Οι Ουκρανοί δεν περιμένουν το θαύμα των Χριστουγέννων – Το δημιουργούν μόνοι τους»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες όπου διακρίνονται καμένα αυτοκίνητα, σπασμένα τζάμια και πτώματα στους δρόμους. «Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης πιθανότατα θα επισημάνουν αυτές τις φωτογραφίες ως ‘ευαίσθητο περιεχόμενο’.

Σκληρές εικόνες

Αλλά δεν είναι ευαίσθητο περιεχόμενο. Είναι η καθημερινότητα της Ουκρανίας και των Ουκρανών», έγραψε. «Αυτές δεν είναι στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Είναι τρόμος, είναι δολοφονίες για εκφοβισμό και για ευχαρίστηση», πρόσθεσε.

Η Ρωσία ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος αλλά όχι όλη την επαρχία της Χερσώνας. Ο τοπικός κυβερνήτης Γιαροσλάβ Γιανούσεβιτς, που έχει διοριστεί από το Κίεβο, είπε στην ουκρανική τηλεόραση ότι οι νεκροί έφτασαν τους 10.

Ο Βλαντίμιρ Σάλντο, ο κυβερνήτης που διόρισε η Ρωσία, είπε ότι το Κίεβο διέταξε τον ουκρανικό στρατό να βομβαρδίσει την πόλη. «Πρόκειται για μια βδελυρή πρόκληση, με προφανή σκοπό να κατηγορηθούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», έγραψε στο Telegram.

Ο Γιούρι Σομπολέφσκι, ο αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, είπε ότι ένας πύραυλος έπεσε δίπλα σε ένα σουπερμάρκετ κοντά στην Πλατεία Ελευθερίας. «Υπήρχαν πολίτες εκεί, ζούσαν τη ζωή τους, κοίταζαν τη δουλειά τους», είπε.

«Η Ρωσία δεν διαπραγματεύεται»

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις αναφορές από τη Χερσώνα από ανεξάρτητες πηγές.

Ένας σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, ο Κιρίλο Τιμοσένκο, είπε ότι η επίθεση προήλθε από ένα σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Grad. Ένας άλλος σύμβουλος, ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, επέκρινε εκείνους που ζητούν από το Κίεβο να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, υπενθυμίζοντας τους συνεχείς βομβαρδισμούς στις ουκρανικές υποδομές.

«Θα θυμίσω σε εκείνους που προτείνουν να λάβουμε υπόψη μας τις (ρωσικές) ειρηνευτικές πρωτοβουλίες: αυτή τη στιγμή η Ρωσία ‘διαπραγματεύεται’, σκοτώνοντας τους πολίτες της Χερσώνας, σβήνοντας από τον χάρτη το Μπαχμούτ, καταστρέφοντας τα δίκτυα του Κιέβου και της Οδησού, βασανίζοντας πολίτες στη Μελιτόπολη. Η Ρωσία θέλει να σκοτώνει ατιμώρητα. Θα το επιτρέψουμε;» ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024