Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κιβωτός του Κόσμου: «Ζούσαμε τον απόλυτο εφιάλτη» - Τι λένε οι γονείς των παιδιών

Κιβωτός του Κόσμου: «Ζούσαμε τον απόλυτο εφιάλτη» – Τι λένε οι γονείς των παιδιών

«Ο γιος μου είναι χάλια. Περιμένει πώς και πώς την εξέλιξη. Ζούμε μέσα σε έναν εφιάλτη», λέει μητέρα του 19χρονου που κατήγγειλε πρώτος τον πατέρα Αντώνιο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, με την εισαγγελία καλεί τον πατέρα Αντώνιο ως ύποπτο για δύο αδικήματα -για ασέλγεια σε ανηλίκους αλλά και για ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες σε βάρος παιδιών.

H μητέρα του 19χρονου που κατήγγειλε πρώτος τον ιδρυτή της Κιβωτού για ασέλγεια, ξεσπά δείχνοντας εμπιστοσύνη ωστόσο στη δικαιοσύνη και πιστεύοντας πως θα κάνει το σωστό.

Κιβωτός του Κόσμου: Ως ύποπτος για ασέλγεια καλείται ο πατέρας Αντώνιος

«Επιτέλους τον κάλεσαν (τον πατέρα Αντώνιο), και από κει και πέρα εγώ πιστεύω πολύ στη δικαιοσύνη. Αυτό που περιμένουμε τόσο καιρό είναι να δικαιωθεί το παιδί, το δικό μου, της άλλης μητέρας και για όλα τα παιδιά», λέει μιλώντας στο Star.

Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της μητέρας του 19χρονου, όταν έμαθε πως ο πατέρας Αντώνιος την ερχόμενη εβδομάδα καλείται να δώσει εξηγήσεις στους δύο εισαγγελείς ανηλίκων.

«Ο γιος μου είναι χάλια»

Η μητέρα του 19χρονου περιμένει με αγωνία τη στιγμή που το ανώτατο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Όπως λέει χαρακτηριστικά, τόσο η ίδια όσο και ο γιος της περνούν έναν Γολγοθά.

«Ο γιος μου είναι χάλια. Περιμένει πώς και πώς την εξέλιξη. Ζούμε μέσα σε έναν εφιάλτη».

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον πάτερ Αντώνιο

Ο πατέρας Αντώνιος καλείται ως ύποπτος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος μετά τις καταγγελίες από τα δύο ανήλικα αγόρια που ήταν τρόφιμοι.

Επίσης ερευνάται και για ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες σε βάρος παιδιών, καθώς προέκυψαν ενδείξεις πως οι ξυλοδαρμοί και οι σκληρές τιμωρίες που επιβάλλονταν στα παιδιά ήταν κατόπιν δικής του εντολής.

«Έχω ακούσει ότι ένα συγκεκριμένο παιδί έχει υποστεί ξυλοδαρμό από στελέχη της Κιβωτού και ότι φοβάται να μιλήσει» λέει χαρακτηριστικά πρώην τρόφιμος της δομής.

Εκτός από τον ιερέα, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις συνολικά 7 υπάλληλοι της Κιβωτού του Κόσμου. Οι 6 από αυτούς, για πρόκληση σωματικών βλαβών στα παιδιά και μία εργαζόμενη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς φέρεται να μην πήγε σε γιατρό ή στο νοσοκομείο ένα παιδάκι που είχε χτυπήσει.

Τέσσερα αδικήματα

Εκτός του πατρός Αντώνιου, άλλοι έξι υπάλληλοι της «Κιβωτού», καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στους εισαγγελείς για πρόκληση σωματικών βλαβών στα παιδιά αναφορικά με τις βίαιες μεθόδους σωφρονισμού και πειθαρχίας που τους επέβαλαν.

Επίσης, άλλη μία υπάλληλος επαρχιακής δομής έχει κληθεί ως ύποπτη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς, φέρεται, να μη μετέφερε σε γιατρό ή νοσοκομείο, ως όφειλε, παιδάκι που είχε τραυματιστεί.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων, αξιολογώντας τις μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία που συγκέντρωσαν, φαίνεται πως διαπίστωσαν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και των υπολοίπων επτά υπαλλήλων της δομής (3 σε Αθήνα και από 2 σε Χίο και Βόλο).

Οι καταγγελίες αφορούν την τελευταία τριετία, από το 2020 έως και το 2022 οπότε και ξεκίνησε η έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκαταρκτική εξέταση των δύο εισαγγελέων ανηλίκων κατέληξε σε επαρκείς ενδείξεις ότι ο ιερέας και οι 7 υπάλληλοι της «Κιβωτού» έχουν διαπράξει, κατά περίπτωση, τέσσερα αδικήματα.

Ο πατέρας Αντώνιος θεωρείται ύποπτος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος, μετά τις δύο καταγγελίες σε βάρος του από τον 19χρονο ο οποίος υποστηρίζει ότι «όλο αυτό άρχισε όταν ήταν 16 ετών μέχρι που έφυγε» και από τοn 15χρονο από τον Βόλο που μιλά για σεξουαλική κακοποίησή του σε ηλικία 13 ετών.

«Ήταν ένας άνθρωπος που τον είχα θεοποιήσει στο μυαλό μου, τον λάτρευα, τον αγαπούσα σαν πατέρα μου και όταν έγινε ό,τι έγινε, απλά σοκαρίστηκα, απογοητεύτηκα, αυτός ήταν ο λόγος που δεν μπορούσα να αντιδράσω. Έναν άνθρωπο που τον λατρεύεις και τον έχεις πάνω απ’ όλους, οτιδήποτε σου κάνει δεν μπορείς να αντιδράσεις», έχει δηλώσει ο 19χρονος, διευκρινίζοντας πάντως ότι με την καταγγελία του δε θέλει να ακυρώσει το συνολικό έργο της «Κιβωτού».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024