Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Απέλυσαν πριν τα Χριστούγεννα εργαζόμενους και κόμπαζαν για αυτό στα sosial

Κρήτη: Απέλυσαν πριν τα Χριστούγεννα εργαζόμενους και κόμπαζαν για αυτό στα sosial

Η αντιμετώπιση των εργαζομένων ως ανακυκλώσιμων υλικών από εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Κρήτη εξοργίζει. Όχι μόνο απέλυσαν εργαζόμενους πριν τα Χριστούγεννα, αλλά κόμπαζαν για το «κατόρθωμά» τους στα social media, καταγγέλλει συνδικάτο.

Αντί για δώρο Χριστουγέννων τους έδωσαν αποζημίωση απολύσεως και η εργοδοτική αναλγησία δεν σταμάτησε εδώ αφού περήφανοι, προφανώς, για την πράξη τους αυτή έκαναν επίδειξη δύναμης και εξουσίας με αναρτήσεις στα social media του επιπέδου «απολυθήκατε από τους χρήστες Στειακάκης/Καλαϊτζάκης».

Το απερινόητο αυτό περιστατικό συνέβη, όπως καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, στην Κρήτη σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου προκαλώντας δικαίως την οργή των συνδικάτων, της τοπικής κοινωνίας και κάθε ανθρώπου που σέβεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Η απόλυση πριν από τις γιορτές είναι σκληρή εργοδοτική τακτική, αν και δυστυχώς όχι σπάνια αφού εξασφαλίζει με ένα «σμπάρο δύο τρυγόνια» καθώς αφ’ ενός έχουν ξεκινήσει ή επίκεται εορταστικές άδειες οπότε οι αντιδράσεις των εργαζομένων είναι πάντα πιο χλιαρές και αφ’ ετέρου η επιχείρηση ξεκινά τη νέα χρονιά με μικρότερο μισθολογικό κόστος.

Ο χλευασμός, όμως, των εργαζομένων και η επίδειξη εξουσίας είναι άθλια εργοδοτική τακτική που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, ακόμη και στην απορυθμισμένη ελληνική αγορά εργασίας που γύρισε πολλά χρόνια πίσω σε δικαιώματα και κατακτήσεις κατά τα πέτρινα μνημονιακά χρόνια και οι πληγές αυτές ακόμη αιμορραγούν. Όσο δε δεν υπάρχει αυστηρή εργασιακή νομοθεσία και ελεγκτικοί μηχανισμοί για την εξασφάλιση της πραγματικής προστασίας του εργαζομένου με την επιβολή αυστηρών ποινών σε περιπτώσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας και παραβατικότητας και όχι επικλήσεις στην ανθρωπιά και την καλή διάθεση των εργοδοτών οι πληγές θα γίνονται βαθύτερες.

Το γεγονός δε ότι τις χυδαίες αυτές αναρτήσεις κομπασμού για τη δυστυχία που προκάλεσαν σε οικογένειες εργαζομένων του εργοστασίου, τις έκαναν ο γιος και ο γαμπρός του ιδιοκτήτη, δύο νέοι άνθρωποι, που θα αποτελέσουν την επόμενη γενιά διοίκησης είναι άκρως ανησυχητικό.

Δεν έχει πάτο ο κατήφορος – Ανάκληση απολύσεων

Καταγγέλοντας την εργοδοτική ασυδοσία με την ανοχή της κυβέρνησης η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου κάνει λόγο για εκδικητικές απολύσεις ζητώντας την άμεση ανάκλησή τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ένωσης, «Δεν έχει πάτο ο κατήφορος και η ασυδοσία της εργοδοσίας με την ανοχή κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης. Ξανά πρωταγωνιστής του εργασιακού μεσαίωνα στο νομό μας βρίσκεται το εργοστάσιο Ανακύκλωσης στη ΒΙΠΕΗ»

» Αυτές τις ημέρες των γιορτών που κάθε οικογένεια δοκιμάζεται από το κύμα ακρίβειας και ανασφάλειας, επέλεξε η εταιρία να περάσει σε κύμα απολύσεων συναδέλφων. Δεν τους ένοιαξε ούτε αν θα γεμίσουν το τραπέζι τους τα Χριστούγεννα, ούτε αν θα πάρουν ένα παιχνίδι στα παιδιά τους, ούτε καν αν θα έχουν ένα ξύλο να ζεσταθούν καθώς για πετρέλαιο ούτε κουβέντα.»

» Μάλιστα όχι μόνο δεν τους ένοιαξε αλλά φαίνεται να το απολαμβάνουν καθώς ο γιος και ο γαμπρός του ιδιοκτήτη της επιχείρησης δημοσίευσαν “instagram story” που καυχιούνται τις απολύσεις και χλευάζουν τους εργαζόμενους!!!»

» Τέτοια θλιβερά περιστατικά δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένα, συμβαίνουν με την ανοχή της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης και είναι πασιφανές ότι το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη και τα υπόλοιπα αντεργατικά νομοθετήματα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έχουν δώσει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους δεν θα ανεχτούν τέτοιες συμπεριφορές» επισημαίνει η Ένωση, διεκδικώντας:

  • Να καταβληθεί άμεσα το δώρο Χριστουγέννων στο σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης, και να εφαρμοστεί ο νόμος της αυτόφωρης διαδικασίας.
  • Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις καθώς από τις δημοσιεύσεις και μόνο φαίνεται ότι είναι εκδικητικές.
  • Να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο του εργοστασίου.»

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024