Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τατάρ: Εγγύηση της ειρήνης η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων

Τατάρ: Εγγύηση της ειρήνης η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων

Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι αποτελεί εγγύηση της ειρήνης στο νησί η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων.

Ο Ερσίν Τατάρ, κατά την διάρκεια εκδήλωσης μνήμης, ανέφερε πως η «Tδβκ» αποτελεί ένα νησί ειρήνης και ηρεμίας και η κυριαρχία της πρέπει να γίνει αποδεκτή προκειμένου να υπάρξει μια βιώσιμη συμφωνία στο νησί.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Προέδρου, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο Ερσίν Τατάρ πρόσθεσε πως το κλειδί για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι «το κράτος της τδβκ». «Εάν δεν γίνει αποδεκτή η κυριαρχία, τα παιχνίδια που παίχτηκαν το 1960 μπορούν να επαναληφθούν και πάλι ως αποτέλεσμα οποιασδήποτε συνθήκης.

Τατάρ: Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι του γύρισαν την πλάτη

«Η εικόνα διαμορφώνεται πλέον υπέρ μας»

Επομένως, δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο μετά από τόσους μάρτυρες, τόσο κόστος και τόσο κόπο. Τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας, οι φυσικοί πόροι στην Ανατολική Μεσόγειο, με κάθε είδους μεταβαλλόμενη συγκυρία, η εικόνα διαμορφώνεται πλέον υπέρ μας, διότι η σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου και το κλειδί για αυτό είναι η τδβκ», υποστήριξε.

Επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα κι αυτό δεν θα εγκαταλειφθεί ποτέ και πρόσθεσε ότι «οι εγγυήσεις της Τουρκίας και η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί είναι η εγγύηση της ειρήνης».

Η συνομιλία

Πριν από λίγες ημέρες, Αναστασιάδης και Τατάρ είχαν συναντηθεί και είχαν μάλιστα δέκα και πλέον λεπτών συνομιλία στο πλαίσιο της δεξίωσης, με τη συμμετοχή του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς, Μενέλαου Μενελάου και του ειδικού αντιπροσώπου του τουρκοκύπριου ηγέτη, Εργκούν Ολγκούν. Στη συνέχεια, οι δυο ηγέτες φωτογραφήθηκαν μαζί με τον κ. Στιούαρτ κάνοντας και χειραψία.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στην οποία παρευρέθηκαν συνεργάτες των δυο ηγετών, μέλη του διπλωματικού σώματος που είναι διαπιστευμένα στην Κύπρο, μέλη των δικοινοτικών τεχνικών επιτροπών καθώς και μέλη της κοινωνίας των πολιτών και από τις δυο πλευρές, ο κ. Στιούαρτ τόνισε τη σημασία του να διατηρηθεί ανοικτός ο διάλογος, παρά τις διαφωνίες και τα όποια εμπόδια.

Επισήμανε πως υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για επίλυση του Κυπριακού και, παρά τις προκλήσεις, τα Ηνωμένα Εθνη στην Κύπρο δεν θα χαλαρώσουν τις προσπάθειές τους για να βοηθήσουν τις δυο πλευρές να φθάσουν σ’ ένα κοινό έδαφος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024