Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο χειρότερος… «κορυφαίος» διαιτητής της Super League και ο παραμορφωτικός καθρέφτης

Ο χειρότερος… «κορυφαίος» διαιτητής της Super League και ο παραμορφωτικός καθρέφτης

Τα ανθρώπινα λάθη του Τάσου Σιδηρόπουλου δίνουν μέχρι τώρα bonus 3 βαθμών στον ΠΑΟΚ, 2 σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στον πίνακα της Super League. Αλλά τον διατηρούν «κορυφαίο».

«Τυχερός» θα πρέπει να νιώθει ο νέος ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού, ο Μάτσιεκ Καμίνσκι, από την αποψινή… πρεμιέρα του στο περιβάλλον της Super League.

Μπορεί η ομάδα του να μην κατάφερε να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο με κάποιον βαθμό στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ο ίδιος όμως είχε το προνόμιο να μάθει με τη μία -και μάλιστα από πρώτο χέρι- για κάποια βασικά συστατικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής κατηγορίας της χώρας. Μαθήματα ταχύρυθμα.

Είδε ας πούμε σε «δράση» τον Τάσο Σιδηρόπουλο: Τον «κορυφαίο» Έλληνα διαιτητή όπως επιμένει ένα ολόκληρο «σύστημα». Τον ρέφερι σήμα κατατεθέν των χρόνων της «εξυγίανσης», που ομολογουμένως φαίνεται πως έχει «αλλάξει» πίστα πλέον σε αυτό που λέμε… διαιτητική εμπλοκή στο παιχνίδι.

Απόψε δεν κατάφερε -στο ένα μέτρο απόσταση- να εντοπίσει τον Ντάουγκλας Αουγκούστο που σπρώχνοντας με τα δύο χέρια τον Δημήτρη Κολοβό, τον σώριασε στο χορτάρι, στη φάση του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ που εν πολλοίς έκρινε το παιχνίδι.

Και μιας και δεν κατάφερε ούτε ο VAR Περράκης να δει μέσω βίντεο -αυτό που κατά τα άλλα είδε ολόκληρη η Ελλάδα- την ίδια παράβαση, αλλά ούτε και ο δεύτερος επόπτης, ο Κωνσταντίνου που η φάση εξελίχθηκε στην ευθεία του; Ο Δικέφαλος κράτησε την σπουδαία του παράδοση στο Αγρίνιο: Κάτι σε 9η συνεχόμενη νίκη…

Και εδώ φαίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρα το φάουλ:

Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ σκαρφάλωσε στους 28 βαθμούς, προσπέρασε τον Ολυμπιακό (σ.σ αλήθεια είδατε την αντιμετώπιση στον Γκάρι Ροντρίγκες από τον επόπτη στην τελευταία φάση του ματς των Ιωαννίνων) και πρόσθεσε έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα του σερί νικών που τον έχει ξαναβάλει σε τροχιά διεκδίκησης.

Είναι το πρώτο μεγάλο φετινό λάθος του Σιδηρόπουλου στο φετινό πρωτάθλημα; Ο Ατρόμητος θα διαφωνήσει. Στο ματς με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο «κορυφαίος» δεν είδε στην τελευταία φάση και μάλιστα πάλι σε απόσταση ενός μέτρου, τον Πέτρο Μάνταλο των γηπεδούχων να τραβάει από τη φανέλα τον Σοάρες: Για την ακρίβεια, είδε και τους δύο να πέφτουν στον αγωνιστικό χώρο. Επέλεξε να δώσει επιθετικό φάουλ και μάλιστα να σφυρίξει απευθείας τη λήξη για να μην βάλει στον πειρασμό –λέμε τώρα- τον VAR Γκορτσίλα να δει αυτή τη φάση με την προσοχή που απαιτείται.

Βρε μπας και τελικά θα πρέπει ο «καλύτερος» να μπαίνει ο ίδιος στο VAR για να μην τον αδικούν οι συνάδελφοι του με τα δικά τους λάθη; Αν το ακούσει αυτό κάποιος στον Αστέρα Τρίπολης θα… αρχίσει να τρέχει: Παναθηναϊκός-Αστέρας 1-0 τον Οκτώβρη και ο «καλύτερος» ως VAR, φωνάζει στον διαιτητή Παπαδόπουλο για πέναλτι του Άλβαρες στον Αϊτόρ. Πέναλτι που ο αμυντικός έχει τον επιθετικό στην πλάτη του! Πέναλτι που και εδώ έκρινε το αποτέλεσμα. ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-2, με τον Δικέφαλο να μειώνει με πέναλτι-παρέμβαση από το VAR σε μια βουτιά του κατά τα άλλα ταλαντούχου Κωνσταντέλια στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

Μόνο από τα φετινά δικά του «κραυγαλέα» λάθη δηλαδή ο Παναιτωλικός, ο Ατρόμητος και ο Αστέρας έχασαν τουλάχιστον από έναν βαθμό. Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός πήραν bonus από δύο. Ο ΠΑΟΚ τρεις! Και αυτόν τον διαιτητή, τον «καλύτερο», η ΚΕΔ τον έχει σε θέση περίοπτη. Μέχρι στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ τον ήθελε ο Στιβ Μπένετ (στη γνωστή ιστορία). Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα.

Διότι προφανώς στο τέλος της χρονιάς ο Σιδηρόπουλος και τα λάθη του μπορεί να κρίνουν την ίδια τη βαθμολογία. Τον ίδιο τον πρωταθλητή και την κατάταξη που αφορά στα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Και βέβαια γιατί όλα αυτά συμβαίνουν με την ΕΠΟ του Τάκη Μπαλτάκου και του αρχιδιαιτητή -από το… παζάρι- Στιβ Μπένετ κόντρα στην ίδια τη νομοθεσία να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει τη διαιτησία στα… λημέρια της. Αυτό έλειπε να γίνει η διαιτησία επαγγελματική. Και μετά τι θα τον κάνουν τον «κορυφαίο» Σιδηρόπουλο;

Άραγε ο κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν και ο κ. Τζιάνι Ινφαντίνο, η UEFA και η FIFA πόσο αδιαφορούν για όλο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα;

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024