Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H «any given Sunday» επιλογή του Σιδηρόπουλου στο βολικό πινγκ-πονγκ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ (vids)

H «any given Sunday» επιλογή του Σιδηρόπουλου στο βολικό πινγκ-πονγκ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ (vids)

Μοιάζει σαν κακόγουστο αστείο αλλά δεν είναι. Είναι απλά το πρωτάθλημα του… Σιδηρόπουλου.

Την αφορμή την έδωσε ο ένας ακόμη ορισμός του Τάσου Σιδηρόπουλου σε αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στη φετινή Super League. Αν δεν το μάθατε; Θα είναι ο διαιτητής (και) στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Βόλο. Γιατί; Διότι τον επέλεξε ο Στιβ Μπένετ για 4η φορά φέτος σε ένα δείγμα -τυπικά 10 αλλά πρακτικά…- 7 αγωνιστικών να πάρει θέση σε μια αναμέτρηση του πρωτοπόρου στον βαθμολογικό πίνακα.

Ναι, εξελίσσεται σε κάτι σαν «γούρι» για τους Πράσινους ο (κατά την άποψη λίγων και εκλεκτών)… κορυφαίος. Και αν συνεχίσει έτσι; Ποιος ξέρει, ίσως τελικά να γίνει μόνιμος στα ματς της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Δεν υπάρχει λόγος άλλωστε να χαλάς μια επιτυχημένη συνταγή.

Η υπόθεση είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα. Και τραβά πλέον από τον Αύγουστο. Παναθηναϊκός-Ιωνικός τη 1η αγωνιστική με διαιτητή τον Σιδηρόπουλο. Παναθηναϊκός-Αστέρας την 7η με τον Σιδηρόπουλο VAR. Βόλος-Παναθηναϊκός με τον Σιδηρόπουλο διαιτητή για την 10η. Και βέβαια ποιος ξεχνά ότι ο Στιβ Μπένετ ενώ πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος υπήρξε συμφωνία με τις ομάδες της Super League ότι στα ματς ανάμεσα στο Big-5 οι ορισμοί θα είναι αποκλειστικά «ξένοι», τον διάλεξε και για το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (4η) πριν τον αποσύρει μέσα σε κατακραυγή ο Τάκης Μπαλτάκος.

Τι έγινε στο Παναθηναϊκός-Ιωνικός; Νίκη 1-0 για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς με πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Τι έγινε στο Παναθηναϊκός-Αστέρας; Νίκη για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με πέναλτι στο 77΄ το οποίο υπέδειξε ουσιαστικά από το VAR ο Τάσος Σιδηρόπουλος και με το οποίο είναι αλήθεια πως δεν προέκυψε μόνο το τρίποντο στους νικητές αλλά και μπόλικο γέλιο στους (τηλε)θεατές.

Τι άλλο έχει σφυρίξει φέτος ο… κορυφαίος; Ήταν διαιτητής στο ΑΕΚ-Ατρόμητος για την 8η αγωνιστική. Έληξε 1-0 με πέναλτι που μετέτρεψαν σε γκολ οι γηπεδούχοι στο 90΄+4΄. Συζητήθηκε όμως ακόμη περισσότερο για το οφθαλμοφανές πέναλτι που δεν δόθηκε στο 90’ +7΄στον Ατρόμητο όταν ο Μάνταλος το γύρισε στην ελληνορωμαϊκή προσπαθώντας να μαρκάρει σε ένα κόρνερ. Ποιος ήταν ο VAR σε αυτό το ματς; Ο Γκορτζίλας που πάει σετ –κάτι σε φούστα μπλούζα που έλεγαν παλιά οι γυναίκες- με τον Σιδηρόπουλο στον Βόλο το Σάββατο. Είπαμε οι πετυχημένες συνταγές…

Bonus στην καταπληκτική φετινή επίδοση του Σιδηρόπουλο; Η παρουσία του στο ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης την Κυριακή για την 9η αγωνιστική. Έληξε 2-2 με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει με πέναλτι στο 90΄+7΄. Πέναλτι που έδωσε το VAR μια μαντέψτε ποιος ήταν ο VARιστας.

Με έναν διαβολικό τρόπο λοιπόν ο Σιδηρόπουλος φέτος είτε σαν διαιτητής, είτε σαν VAR έχει δώσει άμεσα (ή μέσω της video συμβουλής του στον διαιτητή) 4 πέναλτι: 2 στον Παναθηναϊκό, 1 στην ΑΕΚ και 1 στον ΠΑΟΚ. Πέναλτι που τελικά ζύγισαν +4 βαθμούς για τον Παναθηναϊκό +2 για την ΑΕΚ και +1 για τον ΠΑΟΚ. Και δεν έδωσε ένα πέναλτι ως όφειλε στον Ατρόμητο σε βάρος της ΑΕΚ. Όλα αυτά στις 9 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024