H «any given Sunday» επιλογή του Σιδηρόπουλου στο βολικό πινγκ-πονγκ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ (vids)
Μοιάζει σαν κακόγουστο αστείο αλλά δεν είναι. Είναι απλά το πρωτάθλημα του… Σιδηρόπουλου.
Την αφορμή την έδωσε ο ένας ακόμη ορισμός του Τάσου Σιδηρόπουλου σε αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στη φετινή Super League. Αν δεν το μάθατε; Θα είναι ο διαιτητής (και) στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Βόλο. Γιατί; Διότι τον επέλεξε ο Στιβ Μπένετ για 4η φορά φέτος σε ένα δείγμα -τυπικά 10 αλλά πρακτικά…- 7 αγωνιστικών να πάρει θέση σε μια αναμέτρηση του πρωτοπόρου στον βαθμολογικό πίνακα.
Ναι, εξελίσσεται σε κάτι σαν «γούρι» για τους Πράσινους ο (κατά την άποψη λίγων και εκλεκτών)… κορυφαίος. Και αν συνεχίσει έτσι; Ποιος ξέρει, ίσως τελικά να γίνει μόνιμος στα ματς της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Δεν υπάρχει λόγος άλλωστε να χαλάς μια επιτυχημένη συνταγή.
Η υπόθεση είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα. Και τραβά πλέον από τον Αύγουστο. Παναθηναϊκός-Ιωνικός τη 1η αγωνιστική με διαιτητή τον Σιδηρόπουλο. Παναθηναϊκός-Αστέρας την 7η με τον Σιδηρόπουλο VAR. Βόλος-Παναθηναϊκός με τον Σιδηρόπουλο διαιτητή για την 10η. Και βέβαια ποιος ξεχνά ότι ο Στιβ Μπένετ ενώ πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος υπήρξε συμφωνία με τις ομάδες της Super League ότι στα ματς ανάμεσα στο Big-5 οι ορισμοί θα είναι αποκλειστικά «ξένοι», τον διάλεξε και για το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (4η) πριν τον αποσύρει μέσα σε κατακραυγή ο Τάκης Μπαλτάκος.
Τι έγινε στο Παναθηναϊκός-Ιωνικός; Νίκη 1-0 για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς με πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.
Τι έγινε στο Παναθηναϊκός-Αστέρας; Νίκη για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με πέναλτι στο 77΄ το οποίο υπέδειξε ουσιαστικά από το VAR ο Τάσος Σιδηρόπουλος και με το οποίο είναι αλήθεια πως δεν προέκυψε μόνο το τρίποντο στους νικητές αλλά και μπόλικο γέλιο στους (τηλε)θεατές.
Τι άλλο έχει σφυρίξει φέτος ο… κορυφαίος; Ήταν διαιτητής στο ΑΕΚ-Ατρόμητος για την 8η αγωνιστική. Έληξε 1-0 με πέναλτι που μετέτρεψαν σε γκολ οι γηπεδούχοι στο 90΄+4΄. Συζητήθηκε όμως ακόμη περισσότερο για το οφθαλμοφανές πέναλτι που δεν δόθηκε στο 90’ +7΄στον Ατρόμητο όταν ο Μάνταλος το γύρισε στην ελληνορωμαϊκή προσπαθώντας να μαρκάρει σε ένα κόρνερ. Ποιος ήταν ο VAR σε αυτό το ματς; Ο Γκορτζίλας που πάει σετ –κάτι σε φούστα μπλούζα που έλεγαν παλιά οι γυναίκες- με τον Σιδηρόπουλο στον Βόλο το Σάββατο. Είπαμε οι πετυχημένες συνταγές…
Με έναν διαβολικό τρόπο λοιπόν ο Σιδηρόπουλος φέτος είτε σαν διαιτητής, είτε σαν VAR έχει δώσει άμεσα (ή μέσω της video συμβουλής του στον διαιτητή) 4 πέναλτι: 2 στον Παναθηναϊκό, 1 στην ΑΕΚ και 1 στον ΠΑΟΚ. Πέναλτι που τελικά ζύγισαν +4 βαθμούς για τον Παναθηναϊκό +2 για την ΑΕΚ και +1 για τον ΠΑΟΚ. Και δεν έδωσε ένα πέναλτι ως όφειλε στον Ατρόμητο σε βάρος της ΑΕΚ. Όλα αυτά στις 9 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
- Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Ναϊμέγκεν στον 3ο προκριματικό του Champions League
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
- Η μπουνιά του Μολίνα στον Ρόδι που δεν είδε κανείς μετά το τέλος του τελικού (vid)
- Παρουσιάζεται ο Οσμάν από τον ΠΑΟΚ
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Ο Κέντρικ Ναν έβγαλε τραγούδι: «Κάντε στην άκρη» (vid)
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)

























![Μία εικόνα, χίλιες λέξεις: Τα δάκρυα του Μέσι μετά τον χαμένο τελικό της Αργεντινής [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-19T223643Z_61840975_UP1EM7J1QLF9R_RTRMADP_5_SOCCER-WORLDCUP-ESP-ARG-315x220.jpg)









































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442