Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γαλάζιες αποστάσεις και αμηχανία για Σπυράκη – Αβραμόπουλο

Γαλάζιες αποστάσεις και αμηχανία για Σπυράκη – Αβραμόπουλο

Από την κυβέρνηση και τη ΝΔ παραπέμπουν αποκλειστικά στις κινήσεις και τις δηλώσεις τόσο της Μαρίας Σπυράκη, όσο και του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τις υποθέσεις τους – Το γαλάζιο στρατόπεδο εστιάζει στην καλλιέργεια θετικού κλίματος

Σε αμηχανία έχει οδηγηθεί το γαλάζιο στρατόπεδο με τις – υπό εξέταση – υποθέσεις της Μαρίας Σπυράκη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπως πιστοποιούν οι επιδιωκόμενες αποστάσεις τόσο από τα κεντρικά της κυβέρνηση όσο και από την κομματική έδρα στην Πειραιώς.

Μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναστείλει την κομματική ιδιότητα της ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη για την υπόθεση με τον πρώην συνεργάτη της και το «επίδομα αλλοδαπής», η ίδια κινεί γρήγορα τις διαδικασίες ώστε να «καθαρίσει» το όνομά της, αλλά για τη ΝΔ δεν αλλάζει κάτι προτού το ζήτημα διαλευκανθεί πλήρως. Αυτό που επιμένουν να λένε από το κόμμα είναι ότι η υπόθεση δεν σχετίζεται στο παραμικρό με το Qatargate (και πράγματι). Αλλά λένε επίσης ότι μέχρι νεωτέρας η Σπυράκη δεν συνυπολογίζεται στους υποψηφίους για την Α’ Θεσσαλονίκης.

Κομισιόν: Δεν εκπροσωπούσε τη ΜΚΟ του Παντζέρι ο Αβραμόπουλος, αλλά κάνουμε έρευνα – Τι απαντά ο ίδιος σε επιστολή του

Είναι ενδεικτική η αποστροφή του κυβερνητικού πορτ παρόλ ότι «είναι σε απολύτως σωστή κατεύθυνση» η απόφαση της Σπυράκη να επιστρέψει στην ευρωβουλή ένα ποσό 21.240 ευρώ, ενώ η ίδια στρέφεται και κατά του άλλοτε διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού της, ωστόσο για το Μαξίμου δεν προκύπτει κατά τ’ άλλα οτιδήποτε νεότερο. Όπως λέει ο Γιάννης Οικονόμου, «εμείς περιμένουμε να τελειώσει όσο το δυνατόν ταχύτερα η συγκεκριμένη περίπτωση, μέχρι τότε τίποτα καινούργιο».

Σε δύσκολη θέση

Ταυτόχρονα η ΝΔ δείχνει ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση με τις έρευνες σχετικά με την εμπλοκή του πρώην επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου στη ΜΚΟ Fight Impunity, που αφορά το Qatargate. Ο ίδιος έχει τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή για το θέμα (ότι είχε «τιμητική» θέση στη ΜΚΟ του Παντσέρι με άλλες προσωπικότητες, ότι έχει λάβει 5.000 ευρώ το μήνα για έναν χρόνο κ.λπ.) και στους δικούς του χειρισμούς επιμένουν να παραπέμπουν οι γαλάζιοι.

Η Κομισιόν τρέχει εσωτερικές διαδικασίες, διερευνώντας αν πράγματι οι δραστηριότητες του πρώην επιτρόπου ήταν εντός των πλαισίων που είχαν τεθεί από την ευρωπαϊκή επιτροπή και τι είδους σχέσεις υπήρχαν με άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους. «Ευθυγραμμισμένες και απολύτως σαφείς» με τις απόψεις της Επιτροπής χαρακτήρισε ο Οικονόμου τις τοποθετήσεις Αβραμόπουλου, χωρίς διάθεση να… προσθέσει κάτι παραπάνω.

«Δεν ξέρω αν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα το προηγούμενο διάστημα» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχετικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Αβραμόπουλου στις εθνικές εκλογές. Εδώ και μήνες άλλωστε συζητείται στα γαλάζια παρασκήνια ως ισχυρό το σενάριο να κατέβει ο Αβραμόπουλος στην Α’ Αθήνας, αν και υπήρχε στο φόντο και το σενάριο να αναλάβει ευρωπαϊκό πόστο για τις χώρες του Περσικού Κόλπου.

«Όπως ξέρετε αυτά – για προσωπικότητες με την ιστορία και τη διαδρομή του κ. Αβραμόπουλου – είναι θέματα τα οποία συζητούνται με τον πρωθυπουργό και τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο» είπε ο Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι «αν υπάρξει κάτι τέτοιο» θα είναι «προϊόν συνεννόησης» μεταξύ των δύο.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024