
Αφγανιστάν: «Θορυβημένος» ο Γκουτέρες μετά την απαγόρευση των Ταλιμπάν στις νέες να μην πηγαίνουν στα Πανεπιστήμια
Οι Ταλιμπάν πήραν άλλη μια απόφαση που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες, είναι «βαθιά θορυβημένος» για την απαγόρευση που επέβαλαν χθες Τρίτη οι Ταλιμπάν στις γυναίκες να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο στο Αφγανιστάν και ζήτησε το καθεστώς στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας να «εγγυηθεί ισότητα στην πρόσβαση στην εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό του.
Διεθνείς αντιδράσεις για την απαγόρευση των γυναικών στα Πανεπιστήμια στο Αφγανιστάν
Καταστροφικό αντίκτυπο
«Ο Γενικός Γραμματέας επαναβεβαιώνει ότι η στέρηση της εκπαίδευσης όχι μόνο παραβιάζει την ισότητα των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών, αλλά θα έχει επίσης καταστροφικό αντίκτυπο στο μέλλον της χώρας», τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Στεφάν Ντουζαρίκ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Ρούτε ανέλαβε να φέρει σε πέρας το 5% του ΝΑΤΟ – Ζητά από τις αμυντικές βιομηχανίες να αυξήσουν την παραγωγή
- Διανυκτερεύσεις: Αγαπημένοι τουριστικοί προορισμοί στην Ευρώπη – Οι κορυφαίοι, οι εκπλήξεις και το «Live Your Myth in Greece»
- Ολυμπιακός: Η συνέντευξη Τύπου του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ
- Σταύρος Φλώρος: Το πρώτο βίντεο μέσα από το νοσοκομείο
- Μειώνεται ο πληθυσμός, εκτοξεύονται τα ενοίκια – Η ακτινογραφία της κρίσης
- Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League




