Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πακιστάν: Νεκροί και οι 32 ταλιμπάν που κρατούσαν ομήρους σε αστυνομικό τμήμα

Πακιστάν: Νεκροί και οι 32 ταλιμπάν που κρατούσαν ομήρους σε αστυνομικό τμήμα

Αιματηρή επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας του Πακιστάν για την ανακατάληψη του αστυνομικού τμήματος και την απελευθέρωση των ομήρων

Νεκροί είναι και οι 33 ισλαμιστές μαχητές που είχαν καταλάβει από την Κυριακή ένα κέντρο ανάκρισης υπόπτων για τρομοκρατία στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν κατάφεραν να ανακαταλάβουν το αστυνομικό τμήμα της πόλης Μπάνου και να απελευθερώσουν τους ομήρους. Δύο μέλη των ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε αυτήν την επιχείρηση και άλλα 10-15 τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Άμυνας.

«Όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν» είπε ο Μουχάμαντ Ασίφ, υπογραμμίζοντας ότι «η επιχείρηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς».

Η κατάληψη

Την Κυριακή, τα μέλη της οργάνωσης Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP) που είχαν συλληφθεί ως ύποπτα για τρομοκρατία, άρπαξαν τα όπλα των αστυνομικών που τους ανέκριναν και κατέλαβαν το κτίριο. «Υπήρχαν 33 τρομοκράτες από διάφορες οργανώσεις (…) που κρατούνταν σε αυτόν τον χώρο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (…) όταν ένας από αυτούς χτύπησε στο κεφάλι στον φύλακα με ένα τούβλο ενώ τον συνόδευε στην τουαλέτα και του άρπαξε το όπλο», είπε ο Μουχάμαντ Αλί Σαΐφ, ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χιμπέρ Παχτούνκουα.

Ο υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι οι ειδικές δυνάμεις παρενέβησαν όταν οι δράστες διαφώνησαν μεταξύ τους για το πώς θα έπρεπε να μεταχειριστούν τους ομήρους.

Τι ζητούσαν

Οι δράστες ζητούσαν να τους εξασφαλίσουν οι αρχές ασφαλή διέλευση για το Αφγανιστάν.

Η TTP ανέλαβε την ευθύνη για την αρπαγή των ομήρων. Ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι ειδικές δυνάμεις «υπέστησαν μεγάλες απώλειες». Η οργάνωση δεν σχετίζεται με τους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, μολονότι μοιράζεται την ίδια ιδεολογία με αυτούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024