Πακιστάν: Νεκροί και οι 32 ταλιμπάν που κρατούσαν ομήρους σε αστυνομικό τμήμα
Αιματηρή επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας του Πακιστάν για την ανακατάληψη του αστυνομικού τμήματος και την απελευθέρωση των ομήρων
Νεκροί είναι και οι 33 ισλαμιστές μαχητές που είχαν καταλάβει από την Κυριακή ένα κέντρο ανάκρισης υπόπτων για τρομοκρατία στο βορειοδυτικό Πακιστάν.
Οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν κατάφεραν να ανακαταλάβουν το αστυνομικό τμήμα της πόλης Μπάνου και να απελευθερώσουν τους ομήρους. Δύο μέλη των ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε αυτήν την επιχείρηση και άλλα 10-15 τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Άμυνας.
«Όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν» είπε ο Μουχάμαντ Ασίφ, υπογραμμίζοντας ότι «η επιχείρηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς».
Η κατάληψη
Την Κυριακή, τα μέλη της οργάνωσης Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP) που είχαν συλληφθεί ως ύποπτα για τρομοκρατία, άρπαξαν τα όπλα των αστυνομικών που τους ανέκριναν και κατέλαβαν το κτίριο. «Υπήρχαν 33 τρομοκράτες από διάφορες οργανώσεις (…) που κρατούνταν σε αυτόν τον χώρο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (…) όταν ένας από αυτούς χτύπησε στο κεφάλι στον φύλακα με ένα τούβλο ενώ τον συνόδευε στην τουαλέτα και του άρπαξε το όπλο», είπε ο Μουχάμαντ Αλί Σαΐφ, ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χιμπέρ Παχτούνκουα.
Ο υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι οι ειδικές δυνάμεις παρενέβησαν όταν οι δράστες διαφώνησαν μεταξύ τους για το πώς θα έπρεπε να μεταχειριστούν τους ομήρους.
Τι ζητούσαν
Οι δράστες ζητούσαν να τους εξασφαλίσουν οι αρχές ασφαλή διέλευση για το Αφγανιστάν.
Η TTP ανέλαβε την ευθύνη για την αρπαγή των ομήρων. Ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι ειδικές δυνάμεις «υπέστησαν μεγάλες απώλειες». Η οργάνωση δεν σχετίζεται με τους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, μολονότι μοιράζεται την ίδια ιδεολογία με αυτούς.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
- Αυξάνεται ο απολογισμός του καύσωνα στην Ευρώπη – Τουλάχιστον 10.000 νεκροί σε πέντε χώρες
- Δήμος Αθηναίων: Ξεκίνησε η πρακτική εκπαίδευση των Δημοτικών Αστυνομικών
- Συντάξεις χηρείας: Οι τέσσερις ανεπάρκειες στην προωθούμενη ρύθμιση
- Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε Γοργοπόταμο και Ξηριά του Δήμου Λαμιέων
- Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στη Βάγια Νέστορα – Δείτε εικόνες και βίντεο
- Αυτό είναι το deal του Ολυμπιακού με τον Μοντέρο
- Οι μισοί ασθενείς δεν παίρνουν τα φάρμακα τους – Ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο
- Βραβεία Emmy: Ποιες θα είναι οι υποψηφιότητες για το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442