Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 2-2: «Χαρακίρι» των ερυθρόλευκων στα Γιάννενα

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 2-2: «Χαρακίρι» των ερυθρόλευκων στα Γιάννενα

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ του Κώστα Φορτούνη, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε… χαρακίρι, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ισοφαρίζει σε 2-2.

«Αυτοκτονία». Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να προηγείται στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 2-0 του ΠΑΣ στα Γιάννενα με ισάριθμα γκολ του Κώστα Φορτούνη, αλλά στο δεύτερο μέρος έκανε… χαρακίρι, με τους Ηπειρώτες να ισοφαρίζουν σε 2-2 με τους Παμλίδη και Λιάσο.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη που έκαναν οι Ερυθρόλευκοι στην επανάληψη και πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας, στον αγώνα της 14ης αγωνιστικής της Super League.

Έφτασε στη Σαουδική Αραβία ο Ρονάλντο, υπογράφει στην Αλ Νασρ (pic)

Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη από τους Ζωσιμάδες, στο πρώτο ματς του δεύτερου γύρου του φετινού πρωταθλήματος, με τον Μίτσελ και τους ποδοσφαιριστές του να στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης» (28/12, 18:00), στην τελευταία τους αναμέτρηση για το 2022.

Ετσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Βρουσάι, Ντόι, Ρέτσο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ ήταν στα χαφ, με τους Χάμες, Φορτούνη και Μπιελ πίσω από τον Ελ Αραμπί. Ο Θανάσης Στάικος από την άλλη πλευρά, ξεκίνησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με την εξής 11άδα: Σούλης, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα, Λιάσος, Μορέιρα, Παμλίδης και Σταματελόπουλος.

Εικοσάλεπτη διακοπή

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίρνει από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και να γυρίζει την μπάλα, ψάχνοντας τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων.

Από τα πρώτα λεπτά, όμως, οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα πέταγαν συνεχώς φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα στο πρώτο δεκάλεπτο να υπάρξουν μίνι διακοπές και στο 15’ να διακοπεί η αναμέτρηση για περισσότερα από 20 λεπτά.

Ο διαιτητής Κουμπαράκης με τη συμπλήρωση 15 λεπτών στους Ζωσιμάδες, πήρε τους βοηθούς του και τις δύο ομάδες και πήγαν στα αποδυτήρια, με τη διαιτητική τριάδα και τους 22 ποδοσφαιριστές να επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο μετά από 20 λεπτά.

Φορτούνης… show!

Μετά την επανέναρξη της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα, ψάχνοντας το γκολ που θα ξεκλείδωνε την άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 18’ ο Μπιέλ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Σούλης μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είχε μια ακόμα τελική. Οι παίκτες του Μίτσελ συνεργάστηκαν υποδειγματικά, ο Ελ Αραμπί γύρισε από δεξιά, ο Μπιέλ σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σούλη. Στο 22’ ο προπονητής του Ολυμπιακού προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, καθώς τραυματίστηκε ο Βρουσάι, με τον Θανάση Ανδρούτσο να παίρνει τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας.

Σχεδόν 70% ήταν η κατοχή της μπάλας για τους Ερυθρόλευκους, που συνέχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν φάσεις στην περιοχή του Σούλη. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Φορτούνης συνεργάστηκε ωραία με τον Ελ Αραμπί και σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα έπεσε και απέκρουσε σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, ο διεθνής μεσοεπιθετικός πήρε… εκδίκηση και έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό!

Ο Ανδρούτσος έκοψε την αντεπίθεση των γηπεδούχων και έδωσε στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός βρήκε με εντυπωσιακό τρόπο τον Φορτούνη και ο διεθνής μεσοεπιθετικός με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σούλη.  Στο 42’ ο Φορτούνης έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Ελ Αραμπί, αυτός πάσαρε στον Χάμες, ο Κολομβιανός ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να σουτάρει.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός με το δεύτερο προσωπικό του γκολ Κώστα Φορτούνη έκανε 2-0 για τους Πειραιώτες! Ο διεθνής μεσοεπιθετικός εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα του μεγάλου λιμανιού έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα και έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Σούλη, διπλασιάζοντας τα τέρματα των πρωταθλητών στους Ζωσιμάδες. Οι Ερυθρόλευκοι με show από τον Κώστα Φορτούνη πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, έχοντας προβάδισμα δύο γκολ.

Ισοφάρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ψάχνει το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Στο 46’ ο Ριένστρα δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε και μπλόκαρε. Στο 50’ η κεφαλιά του Παντελάκη έφυγε άουτ, ενώ στο 63’ η αντίστοιχη που έκανε ο Λιάσος, μετά από κόρνερ, σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Δύο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να μειώσει με μακρινό σουτ του Παμλίδη.

Στο 70’ ο Μίτσελ έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο δεύτερο μέρος, με τους Παϊτίμ Κασάμι και Σεντρίκ Μπακαμπού να παίρνουν τις θέσεις των Χάμες και Ελ Αραμπί αντίστοιχα. Στο 76’ οι γηπεδούχοι, όμως, βρήκαν και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με τον Λιάσο. Ο Μορέιρα μπήκε από αριστερά στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Λιάσος ισοφάρισε σε 2-2.

Μετά το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων ο Μίτσελ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Μαρσέλο και Γκάρι αντί των Ρέαμπτσιουκ και Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και προσπάθησε να δώσει ώθηση στην ομάδα του, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Σούλη.

Η μοναδική φορά που απείλησαν οι Ερυθρόλευκοι ήταν στο 87’ με τον Κώστα Φορτούνη, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα μπλόκαρε. Τρία λεπτά νωρίτερα ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία στην αντεπίθεση, με την προβολή του Μπάλαν να φεύγει άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το 2-2 να μένει μέχρι το τέλος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Καραχάλιος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πήλιος, Λιάσος, Σόρια, Ριένστρα, Μορέιρα, Σταματελόπουλος (60΄ Μπάλαν), Παμλίδης (81΄ Ροσέρο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Βρουσάι (22΄ Ανδρούτσος), Ρέτσος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ (81΄Γ. Ροντρίγκες), Ινμπόμ Χουάνγκ (81΄ Μαρσέλο), Εμβιλά, Φορτούνης, Μπιέλ, Χ. Ροντρίγκες (70΄ Κασάμι), Ελ Αραμπί (70΄ Μπακαμπού).

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024