Σε συνεδρίαση της επιτροπής για την τουρκική Αμυντική Βιομηχανία υπό την προεδρία του Ερντογάν αποφασίστηκε σήμερα να προχωρήσει η μαζική παραγωγή τριών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας καθώς και των βαλλιστικών πυραύλων Tayfun.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πρόσφατα ότι οι πύραυλοι Tayfun θα έχουν βεληνεκές 1.000 χιλιομέτρων.
Η επιτροπή έλαβε αποφάσεις για 25 σημαντικά προγράμματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επιτροπή άναψε το πράσινο φως για τη μαζική παραγωγή αντιαεροπορικών πυραύλων Siper, Hisar και Sungur, αντιπλοϊκών Atmaca, καθοδηγούμενων από λέιζερ Karaok και πυραύλων αέρος-αέρος Gokdogan και Bozdogan.
Ανεξάρτητη αμυντική βιομηχανία
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως προκειμένου η Τουρκία να αποκτήσει μια «πλήρως ανεξάρτητη» αμυντική βιομηχανία, οφείλει να επενδύσει στην εγχώρια ανάπτυξη της στρατιωτικής τεχνολογίας που σήμερα η χώρα υποχρεώνεται να προμηθεύεται από το εξωτερικό.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.