Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Νέο μπαράζ προκλήσεων κατά της Αθήνας

Ερντογάν: Νέο μπαράζ προκλήσεων κατά της Αθήνας

Ο Ερντογάν έκανε για πολλοστή φορά το άσπρο - μαύρο, και επανέλαβε την γνωστή φράση ότι «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα»

Στην τακτική των εμπρηστικών δηλώσεων και των προκλήσεων κατά της Αθήνας επέστρεψε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ώρα που οι πολιτικές διεργασίες στην Τουρκία μετά την απόφαση του δικαστηρίου για ποινή φυλάκισης και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον Εκρέμ Ιμάμογλου είναι καταιγιστικές με την Αντιπολίτευση να έχει συσπειρωθεί στο πλευρό του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, ο τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να βάλει για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο την Ελλάδα, προχωρώντας σε νέες απειλές.

Ο Ερντογάν έκανε για πολλοστή φορά το άσπρο – μαύρο, και επανέλαβε την γνωστή φράση ότι «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα».

H απολυταρχική στροφή του Ερντογάν και οι πρακτικές τύπου Πούτιν

«Μην τα βάζετε μαζί μας. Δεν έχουμε καμία διαμάχη μαζί σας στο Αιγαίο».

«Έκαναν πάλι κάποια τρελά πράγματα στο Αιγαίο. Φυσικά, κάναμε και εμείς ό, τι ήταν απαραίτητο», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Νέες απειλές με τον Tayfun

Ο τούρκος πρόεδρος ο οποίος όποτε έρχεται αντιμέτωπος με αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας  προχωρά σε σπασμωδικές κινήσεις επανέλαβε τις γνωστές πολεμικές ιαχές κατά της Ελλάδας.

Οι νέες δηλώσεις Ερντογάν έγιναν μετά την καταγγελία της Τουρκίας ότι «ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν νατοϊκή άσκηση». Η τουρκική εκπαιδευτική άσκηση NEXUS ACE όχι μόνο δεν ήταν «νατοϊκή», αλλά και το νατοϊκό AWACS αρνήθηκε να συνεργαστεί, επισήμαναν από τη δική τους μεριά πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι έχει πει στους αξιωματούχους να «κάνουν ό, τι είναι απαραίτητο, αν η Ελλάδα συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι», επαναλαμβάνοντας την προειδοποίησή του: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων από την Τουρκία η οποία – όπως ανέφερε τρομάζει την Αθήνα.

Τα ανοιχτά μέτωπα για τον Ερντογάν

Ο τούρκος πρόεδρος είναι αντιμέτωπος με πολλά ανοιχτά μέτωπα και όσο πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές, τόσο αναμένεται να κλιμακώνει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας, εκτιμώντας ότι αυτή η τακτική μπορεί να τον βοηθήσει στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί.

Η ακρίβεια στην Τουρκία που έχει γονατίσει εκατομμύρια νοικοκυριά, αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα βασικότερα κριτήρια των πολιτών για το αν θα ψηφίσουν και πάλι τον Ερντογάν.

Ωστόσο δεν είναι το μοναδικό «αγκάθι» για τον Ερντογάν στον δρόμο προς τις κάλπες. Η επιχείρηση «φίμωσης» και πολιτικής εξόντωσης του Εκρέμ Ιμάμομογλου, φαίνεται πως έχει γυρίσει μπούμερανγκ κατά του «σουλτάνου».

Τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης του δικαστηρίου για ποινή φυλάκισης και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, είχε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούσε ο τούρκος πρόεδρος.

Χιλιάδες κόσμου, βρέθηκαν στο πλευρό Ιμάμογλου ο οποίος έκανε ηγετική εμφάνιση δείχνοντας στον Ερντογάν ότι θα μπορούσε να είναι αυτός που θα ηγηθεί της Αντιπολίτευσης στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία το 2023.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024