Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΥΣΕΑ: Παραμένει Α/ΓΕΕΘΑ ο Κ. Φλώρος - Τον Ιανουάριο οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

ΚΥΣΕΑ: Παραμένει Α/ΓΕΕΘΑ ο Κ. Φλώρος – Τον Ιανουάριο οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Θα αλλάξουν δύο αρχηγοί, ο Α/ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Α/ΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης

Την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου εκφράζει η ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να ανανεώσει τη θητεία του κ. Φλώρου για έναν ακόμη χρόνο, αν και η σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ δεν ασχολήθηκε εκτενώς με τις κρίσεις στο στράτευμα -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- αλλά τις παρέπεμψε σε επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, πιθανότατα μετά τις γιορτές σε νέα συνεδρίαση τον Ιανουάριο του 2023.

Στο επίκεντρο λόγω υποκλοπών

Στις κρίσεις αυτές θα ανανεωθεί για έναν ακόμη χρόνο η θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, ενώ θα αλλάξουν δύο αρχηγοί, ο Α/ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Α/ΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φλώρος έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα λόγω των υποκλοπών, καθώς τα δημοσιεύματα τον φέρουν να έχει πέσει θύμα παρακολούθησης και μάλιστα το θέμα αυτό, της παρακολούθησης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων είχε προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εντός και εκτός Βουλής, με αποκορύφωμα τη σχεδόν «επεισοδιακή» κοινοβουλευτική σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή στη συζήτηση για το σχετικό με τις υποκλοπές νομοσχέδιο (διαδικασίες άρσης απορρήτου, αλλαγές στην ΕΥΠ κλπ).

Εξοπλισμός και προσφυγικό

Κατά τα λοιπά στη σημερινή του συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ ασχολήθηκε με την ενίσχυση του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και με ζητήματα διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού σε Έβρο και Αιγαίο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και το Αιγαίο».

Σε ότι αφορά τις λεπτομέρειες της σημερινής συζήτησης στο ΚΥΣΕΑ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ελήφθη απόφαση για τις κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού και οι σχετικές αποφάσεις παραπέμπονται για το 2023. Υπό συζήτηση επίσης είναι και η απόκτηση ισραηλινών αντιπυραυλικών συστημάτων Spike.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024