Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρήστος Σπίρτζης: «Αποδεικνύεται περίτρανα η αποτυχία της κυβέρνησης και του δόγματος Νόμος και Τάξη»

Χρήστος Σπίρτζης: «Αποδεικνύεται περίτρανα η αποτυχία της κυβέρνησης και του δόγματος Νόμος και Τάξη»

Ο Χρήστος Σπίρτζης σημειώνει πως «είναι αυταπάτη να αναλάβει ο κ. Θεοδωρικάκος και ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες τους και να δείξουν στοιχειώδη σοβαρότητα και υπευθυνότητα», αναφερόμενος στα πρόσφατα περιστατικά εγκληματικότητας στην Αθήνα.

«Σήμερα ένοπλη ληστεία στο Σύνταγμα… Προχθές: Δύο νεκροί και μία τραυματίας στην κατάμεστη πλατεία της Νέας Σμύρνης… Τάκης Θεοδωρικάκος (την Παρασκευή): ‘Η ασφάλεια είναι ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας’».

Με αυτές τις χαρακτηριστικές φράσεις ξεκινά τη δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, με την οποία επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο, κατηγορώντας τους για «ανικανότητα» ως προς τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και την πάταξη της εγκληματικότητας.

Διαβάστε επίσης: «Τρεις δολοφονίες για 700 κιλά κάνναβης;» – Στο φως η ιατροδικαστική εξέταση των θυμάτων της Νέας Σμύρνης

«Υπουργός Προπαγάνδας του Πολίτη»

«Η επιβεβαίωση ότι ο κ. Θεοδωρικάκος έχει μετεξελιχθεί σε Υπουργό Προπαγάνδας του Πολίτη δεν χρειάζεται περαιτέρω επιχειρήματα από τα γεγονότα του αστυνομικού ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών», σημειώνει ο κ. Σπίρτζης.

Η ένοπλη ληστεία στο κατάστημα της Rolex στην οδό Κολοκοτρώνη, στο πιο κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο της πρωτεύουσας, με ειδικά μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε από 4 δράστες που κρατούσαν όπλα και χτύπησαν τον φύλακα του καταστήματος

Η ελληνική κοινωνία παραμένει σοκαρισμένη, προσθέτει, αφού δύο ημέρες νωρίτερα παρακολούθησε τη διπλή δολοφονία και βαρύ τραυματισμό στην κατάμεστη πλατεία της Νέας Σμύρνης, απέναντι από παιδική χαρά και ανάμεσα σε ανυποψίαστους πολίτες.

Ο κ. Σπίρτζης τονίζει, μάλιστα, ότι «περιμετρικά του σημείου όπου πραγματοποιήθηκε η σημερινή ένοπλη ληστεία βρίσκονται εκατοντάδες αστυνομικοί, οι οποίοι όμως δεν υπηρετούν στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής αλλά στις υπηρεσίες καταστολής, εντός των ειδικών οχημάτων των ΥΜΑΤ και ΥΜΕΤ».

«Το δόγμα Νόμος και Τάξη απέτυχε»

Και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αποδεικνύεται περίτρανα η αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του δόγματος ‘Νόμος και Τάξη’, που δεν αντιλαμβάνεται την ασφάλεια και την προστασία του Πολίτη σε σχέση με το έγκλημα, την βαρύνουσα εγκληματικότητα και τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, αλλά ως μέσο καταστολής όποιου και όποιων διαφωνούν στην ανάλγητη αντικοινωνική πολιτική του κ. Μητσοτάκη και της παράταξής του».

Παράλληλα, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «είναι πράγματι αυταπάτη να αναλάβει ο κ. Θεοδωρικάκος και ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες τους και να δείξουν στοιχειώδη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όταν χθες μας ενημέρωσαν ότι ‘ενισχύουν συστηματικά την παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τους 3.300 αστυνομικούς, που ήδη περιπολούν στο Λεκανοπέδιο Αττικής’».

«Αγωνία και όχι απέχθεια προς την ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν οι καταγγελίες μας»

Και προσθέτει: «Αναμένουμε όμως την τυποποιημένη προπαγανδιστική δήλωσή τους, όπως χθες και κάθε φορά, με την οποία θα επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα μας κατηγορήσουν για παραλήρημα μίσους και δήθεν απέχθεια προς την Ελληνική Αστυνομία.

»Να απαντήσουμε από τώρα, πριν τη γνωστή τυποποιημένη διχαστική τους δήλωση ότι, το να καταγγέλλεις τα κακώς κείμενα και τα νοσηρά φαινόμενα που έχουν δηλητηριάσει την ελληνική κοινωνία είναι απόδειξη ανυπόκριτης αγωνίας για την έλλειψη ασφάλειας των πολιτών, αλλά και σεβασμού στις γυναίκες και τους άντρες της ΕΛΑΣ που κοπιάζουν και κινδυνεύουν καθημερινά, απροστάτευτοι από την πολιτεία».

«Οι μικροπολιτικές τακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργού Προπαγάνδας του Πολίτη μας έχουν οδηγήσει στη σημερινή δραματική κατάσταση», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Σπίρτζης, σημειώνοντας πως αυτό «δεν αλλάζει όσες επιθέσεις κι αν κάνει ο κύριος Θεοδωρικάκος, σε όσες μεγαλόστομες εξαγγελίες προβεί, προκαλώντας θυμηδία την επόμενη μέρα από τα τραγικά αποτελέσματα της πολιτικής τους».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024