Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΕΔΗΝ: Δίωξη για «απείθεια» στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας - «Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται»

ΠΟΕΔΗΝ: Δίωξη για «απείθεια» στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας – «Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται»

Ποινική δίωξη για «απείθεια» ασκήθηκε στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, για κατάληψη οδοστρώματος

Έντονη είναι η αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον πρόεδρό της Μιχάλη Γιαννακό. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας υγειονομικών κατηγορείται για «απείθεια» με την «αιτιολογία ότι στις 30/09/2020 οι διαδηλωτές κατέβαλαν το οδόστρωμα μπροστά από το υπ. Υγείας παρά την ύπαρξη αστυνομικής αντίθετης διαταγής».

Η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η δίωξη έρχεται σαν απόρροια του νόμου Χρυσοχοΐδη που θα χρησιμοποιηθεί και για άλλες συνδικαλιστικές διώξεις. Ακόμα απευθύνεται στην κυβέρνηση σημειώνοντας κάθε παρέμβαση στη  λειτουργία των συνδικάτων απαγορεύεται από τον νόμο ενώ επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους δεν τρομοκρατούνται.

Νέα απεργία του νοσηλευτικού προσωπικού συγκλονίζει τη Βρετανία

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Πρωτοφανής ποινική δίωξη για το αδίκημα της απείθειας ασκήθηκε εις βάρος του κυρίου Μιχάλη Γιαννάκου, με την ιδιότητα του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, με την αιτιολογία ότι στο πλαίσιο προγραμματισμένης συγκέντρωσης σωματείων επικουρικού προσωπικού στις 30-09-2020, οι διαδηλωτές κατέλαβαν το οδόστρωμα μπροστά από το Υπουργείο Υγείας παρά την ύπαρξη αστυνομικής αντίθετης διαταγής.

Η ποινική δίωξη, μάλιστα, γνωστοποιήθηκε στην Υπηρεσία του κυρίου Γιαννάκου με την υπόδειξη για άσκηση πειθαρχικής διώξεως, παρά το γεγονός, ότι η πράξη που του αποδίδεται ουδεμία σχέση έχει με την άσκηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων. Η κατάσταση αυτή συνιστά απότοκο του λεγόμενου Νόμου Χρυσοχοΐδη για τον έλεγχο των διαδηλώσεων και αναμένεται να σηματοδοτήσει και άλλες διώξεις εις βάρος συνδικαλιστών.

Υπενθυμίζουμε στην Κυβέρνηση, ότι κάθε παρέμβαση στη λειτουργία των συνδικάτων και την άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων απαγορεύεται από τον νόμο, το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας. Οι εργαζόμενοι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται!

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024