Τετάρτη 22 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΕΔΗΝ: «Ύποπτες» αποσπάσεις υγειονομικών από το «Σωτηρία» για να αποφύγουν την αναστολή

ΠΟΕΔΗΝ: «Ύποπτες» αποσπάσεις υγειονομικών από το «Σωτηρία» για να αποφύγουν την αναστολή

Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της φέρνει το παράδειγμα της απόσπασης δύο μη εμβολιασμένων υγειονομικών από το νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ζήτημα ίσης μεταχείρισης θέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για τους υγειονομικούς που συνεχίζουν να βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής, τη στιγμή που συνάδελφοί τους βρήκαν τη διέξοδο της απόσπασης.

Συγκεκριμένα η  ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της φέρνει το παράδειγμα της απόσπασης δύο μη εμβολιασμένων υγειονομικών από το νοσοκομείο «Σωτηρία» σε άλλους φορείς του Δημοσίου, στους οποίους δεν ισχύει η υποχρεωτικότητα. Μάλιστα, οι αποσπάσεις έγιναν λίγο πριν λήξουν τα πιστοποιητικά νόσησης των δύο υγειονομικών.

Αποσπάστηκαν ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Συγκεκριμένα, η μία υγειονομικός αποσπάστηκε στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, λίγες ημέρες πριν λήξει το πιστοποιητικό νόσησης. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η απόσπαση έγινε στις 29/06/2022 και η ανάληψη υπηρεσίας στις 25/07/2022. Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, η επιλογή έγινε από τη Διοίκηση του Ταμείου.

Η δεύτερη υγειονομικός αποσπάσθηκε στην Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ), ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια αμέσως μόλις έληξε το πιστοποιητικό νόσησης. Η απόσπαση έγινε στις 16/09/2022. Η επιλογή έγινε από τον πρόεδρο της ΕΚΑΠΥ, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

«Μπορεί οι συνάδελφοι να είχαν τα προσόντα να αποσπασθούν. Όμως δημιουργείται η πεποίθηση ότι η επιλογή είναι μεθοδευμένη για να γλιτώσουν την αναστολή εργασίας. Εν αντιθέσει με τους άλλους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που παραμένουν σε αναστολή εργασίας. Θα πρέπει να ανακληθούν οι αποσπάσεις ή να λήξουν οι αναστολές εργασίας των υπολοίπων υγειονομικών, στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Υπενθυμίζεται πως όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η απόφαση του υπουργείου Υγείας για την επιστροφή ή όχι των μη εμβολιασμένων υγιεονομικών στα καθήκοντά τους αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Sports in

Αφιέρωμα της Euroleague στον Ολυμπιακό ενόψει του Final Four (vid)

Η Euroleague ετοίμασε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα για τον Ολυμπιακό με αφορμή το Final Four του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Μαϊου 2024