newspaper
Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Πάμε στον Βόλο για καφέ που πηγαίνουν τεκνά και φρικιά και αράζουνε και αθλητές

Αλμυρός Βόλου: Άγριο μπούλινγκ σε 12χρονο πίσω από την ψεύτικη καταγγελία για απειλές με καραμπίνα

Αλμυρός Βόλου: Άγριο μπούλινγκ σε 12χρονο πίσω από την ψεύτικη καταγγελία για απειλές με καραμπίνα

Τα τελευταία δύο χρόνια ο 12χρονος βιώνει άγρια κακοποίηση από συμμαθητές του - Μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε μεταξύ άλλων του είχαν χαρακώσει τις παλάμες και έσβησαν τσιγάρα στις πληγές

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έγιναν στο δικαστήριο από τους γονείς ενός 12χρονου στον Αλμυρό Βόλου που κατηγορήθηκαν ότι εξύβρισαν και απείλησαν με καραμπίνα συμμαθητές του παιδιού τους.

Όπως αποδείχθηκε η καταγγελία ήταν ψευδής και πίσω από αυτή κρυβόταν ένα ακόμα επεισόδιο στο άγριο μπούλινγκ που δέχεται τα τελευταία χρόνια ο 12χρονος από μια παρέα 13χρονων σε σχολείο στον Αλμυρό Βόλου.

Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας που απείλησε με καραμπίνα συμμαθητές του γιου του

Το επεισόδιο έξω από το σπίτι

Το ζευγάρι και ειδικότερα ο σύζυγος, καταγγέλθηκε από συμμαθητές του γιου τους, ότι τους απείλησε με καραμπίνα, όταν πήγαν έξω από το σπίτι του για να διαμαρτυρηθούν για τη συμπεριφορά του παιδιού.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα taxydromos.gr στην ακροαματική διαδικασία που έγινε χθες (19/12/2022) ακούστηκαν πράγματα φριχτά. Το παιδί του ζευγαριού, που κάθισε στο εδώλιο, τα δύο τελευταία χρόνια κακοποιείται λεκτικά και σωματικά από τρεις συμμαθητές του. Το μπούλινγκ που δέχεται δύο χρόνια τώρα στο σχολείο ήταν η αιτία για τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Πέμπτη.

Άγρια βασανιστήρια – Του έσβηναν τσιγάρα στις παλάμες

Στο δικαστήριο αποκαλύφτηκε πως ο γιος του ζευγαριού που κάθισε στο εδώλιο, πριν από έναν χρόνο, υπέστη σωματική κακοποίηση από τους τρεις συμμαθητές του. Οι τρεις ανήλικοι φέρεται να του έδεσαν τα χέρια, να του χαράκωσαν τις παλάμες και στη συνέχεια να του έκαψαν τις πληγές με τσιγάρο!

Όλα αυτά μέσα σε ένα σχολείο, με τον έναν από τους ανήλικους δράστες να τιμωρείται με μία εξαήμερη αποβολή, όμως, δίχως παράλληλα να λαμβάνεται μέριμνα σε επίπεδο σχολείου ή οποιουδήποτε άλλου φορέα, αφενός για να προστατευθεί το παιδί που δέχθηκε συνεχίζει να δέχεται bulling και αφετέρου προκειμένου και τα άλλα παιδιά να πειστούν, να σταματήσουν να συμπεριφέρονται με τρόπο που δεν συνάδει σε μία ευνομούμενη πολιτεία.

Σύμφωνα πάντα με την τοπική ιστοσελίδα, το δικαστήριο μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις έκρινε ομόφωνα αθώο το ζευγάρι που κάθισε στο εδώλιο, καθώς δεν αποδείχτηκε ούτε η εξύβριση, ούτε η παράνομη οπλοκατοχή. Μάλιστα στο δικαστήριο αναγνώστηκε και αναφορά του ΑΤ Αλμυρού, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος ουδέποτε είχε όπλο ή είχε εκδώσει άδεια οπλοκατοχής.

«Όλα αυτά ήταν στη φαντασία των μαθητών. Ήταν τα όσα επινόησαν για να συνεχίσουν να τρομοκρατούν τον συμμαθητή τους, εκμεταλλευόμενοι το πρόβλημά του», επισήμανε στο δικαστήριο ο δικηγόρος Νικόλαος Μακρής, συνήγορος υπεράσπισης του ζευγαριού.

Όσοι πάντως παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία έμειναν εμβρόντητοι, με τα όσα ακούστηκαν ότι διαδραματίζονται σε ένα σχολείο μεταξύ μαθητών, δίχως να έχει «ανοίξει μύτη».

«Προστατεύστε το παιδί μου»

Τα όσα ξεδιπλώθηκαν μέσα από τις χθεσινές καταθέσεις ήταν πράγματι συγκλονιστικά.

Όπως αναφέρεται στο taxydromos.gr o 12,5 χρόνων γιος του ζευγαριού με τον έναν από τους τρεις ανήλικους που τον κακοποιούν πηγαίνουν στην ίδια τάξη, στη Β΄ Γυμνασίου, (αν και μεγαλύτερος εκείνος, αλλά έχει χάσει χρονιά), ενώ οι άλλοι δύο φοιτούν στην Γ’ Γυμνασίου. Οι τρεις φέρεται να εκμεταλλεύονται το νοητικό πρόβλημα που έχει μικρός μαθητής και τον χρησιμοποιούν «ως μπροστινό», για να κάνουν διάφορες αταξίες, οι οποίες την περασμένη εβδομάδα πήραν άλλη διάσταση, καθώς εκλάπη ένα μηχανάκι στον Αλμυρό και υποδείχτηκαν εκείνοι ως οι δράστες.

Η μητέρα του 12χρονου απολογούμενη για το συμβάν της Πέμπτης ξέσπασε σε λυγμούς και απευθυνόμενη στο δικαστήριο είπε: «Προστατεύστε το παιδί μου. Περνάει ζωή μαρτύριο εξαιτίας συγκεκριμένων συμμαθητών του». Η μητέρα κατονόμασε τα παιδιά μέσα στο δικαστήριο, ένα εκ των οποίων είναι παιδί του ζευγαριού που έκανε σε βάρος τους την καταγγελία την περασμένη Πέμπτη.

«Τον χρησιμοποιούν επειδή είναι λίγο αγαθός»

Η ίδια αρνήθηκε ότι απείλησε τους ανήλικους και ότι ο σύζυγός της έβγαλε καραμπίνα στα παιδιά. «Τους προειδοποίησα να μην ξαναενοχλήσουν το παιδί μου. Τον περιπαίζουν, τον χρησιμοποιούν ως «μπροστινό» γιατί είναι λίγο αγαθός και κάνουν παραβατικά πράγματα», συνέχισε η ίδια.

Περιγράφοντας το περιστατικό είπε ότι το παιδί της μόλις σχόλασε από το σχολείο πήγε τρέχοντας στο σπίτι. Κλαίγοντας της είπε ότι οι τρεις συμμαθητές του τον έπιασαν από τον λαιμό και τον απειλούσαν ότι θα του κάνουν κακό. «Ήρθε πανικόβλητος. Ετρεμε και έκλαιγε. Δεν άντεξα βγήκα στον δρόμο και μόλις τους είδα να περνάνε, διότι έψαχναν το παιδί μου, τους προειδοποίησα να μην τον ξαναενοχλήσουν. Δεν έβρισα τα παιδιά, ούτε τα απείλησα», υποστήριξε η μητέρα.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η κατάθεση του συζύγου της, ο οποίος κατηγορούνταν ότι έβγαλε καραμπίνα στα παιδιά. Και εκείνος αναφέρθηκε στην «κόλαση» που βιώνει το παιδί τους και κάλεσε τους γονείς του ενός ανήλικου, που ήταν παρόντες στο δικαστήριο, να συνετίσουν τον γιο τους.

Στο δικαστήριο μάρτυρας υπεράσπισης του ζευγαριού κατέθεσε ένας επαγγελματίας, που διατηρεί επιχείρηση κοντά στο σπίτι τους.

Οι γονείς που κατήγγειλαν το συμβάν

Νωρίτερα, στο δικαστήριο είχαν καταθέσει οι γονείς του ενός από τους ανήλικους που κατήγγειλαν ότι απειλήθηκαν με καραμπίνα. Απανωτές στις ερωτήσεις που τους τέθηκαν από το δικαστήριο, αλλά και τον συνήγορο υπεράσπισης του ζευγαριού που ήταν κατηγορούμενο, έπεσαν σε αντιφάσεις. Ενώ στην αρχική τους κατάθεση είχαν πει ότι τα παιδιά που απειλήθηκαν ήταν τέσσερα, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αποκαλύφτηκε ότι ήταν τρία. Παραδέχθηκαν ότι το παιδί τους είναι ζωηρό, επιβεβαίωσαν ότι πήρε 6ήμερη αποβολή μετά το επεισόδιο με τον 12χρονο, αλλά όταν ρωτήθηκαν για αυτό το συμβάν να πούνε περισσότερα, απάντησαν ότι δεν θυμούνται λεπτομέρειες και ότι «δεν δικάζεται σήμερα αυτό το γεγονός».

Το δικαστήριο έκρινε αθώο το ζευγάρι, το οποίο αποχώρησε από το δικαστήριο ανακουφισμένο για την απόφαση, αλλά με μεγάλη ανησυχία για την έκβαση που θα έχει η κοινή μαθητική συμβίωση του παιδιού τους με τους συγκεκριμένους ανήλικους.

Only in

Έχουμε νικητή - Επικό βίντεο από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο

Πολλοί είναι οι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, αλλά το πιο ευφάνταστο βίντεο μας έρχεται από την Πτολεμαΐδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023