Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μέσι πέταξε την κατάρα! 

Ο Μέσι πέταξε την κατάρα! 

Μέσι δύσκολα θα ξαναβγεί. Αν συμβεί αυτό, μάλλον θα το δούμε, αν το δούμε, αφού περάσουν πολλές δεκαετίες. Τα επιτεύγματά του απλά εντυπωσιακά. 

Eίναι μακριά η αλυσίδα με τους φωτόλουστους ποδοσφαιριστές που δεν κατέκτησαν κύπελλο Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην καριέρα τους. Δεν είναι κάτι εύκολο το συγκεκριμένο. Και βέβαια δεν μπορεί να ειπωθεί ότι με το που θα συμβεί, ο κατακτητής της κορυφής θα γνωρίσει την απόλυτη επιβεβαίωση. Αλίμονο. Απλά ο Μέσι, για να φτάσει κάποιος στο προκείμενο, στα γήπεδα του Κατάρ πέταξε την κατάρα που τον κυνηγούσε επί σειρά ετών και ταυτόχρονα πήρε …αποστάσεις από άσους με δυναμική μεν, χωρίς παγκόσμιο στέμμα δε. Τώρα, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε από όσους αρνούνται τα προφανή -ότι είναι σπάνια περίπτωση. Τα έχει πάρει όλα και ίσως είναι ο μοναδικός που το κατόρθωσε σε τόσο υψηλό επίπεδο, με τέτοια αφοσίωση και απίστευτη διάρκεια. Αυτή εν τέλει καταξιώνει τους γεννημένους πρωταθλητές.

Ο Μέσι οδήγησε την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου και τερμάτισε το άθλημα

Ποιους προσπέρασε ο Μέσι; Το μακρινό 1954 στην Ελβετία ήταν ο Φέρεντς Πούσκας αυτός που φλέρταρε με κάτι σπουδαίο για την Ουγγαρία. Σαρωτικός τότε ο Καλπάζων Συνταγματάρχης , όπως και η ομάδα του. Το 8-3 στους ομίλους επί της Δυτικής Γερμανίας έκανε πολύ θόρυβο- ίσως μεγαλύτερος ήταν ο κρότος από το 3-2 στον τελικό με το ίδιο ζευγάρι αλλά διαφορετικό νικητή. Μέσα σε λίγες ημέρες τέτοια ανατροπή δεδομένων;

Το ’74 ο Νουρέγιεφ του χλοοτάπητα, ο Γιόχαν Κρόιφ, έφτασε μέχρι την πηγή αλλά πάλι οι σκληροτράχηλοι Γερμανοί δεν άφησαν αντίπαλο να γευτεί το νέκταρ. Το ’78 δεν μετείχε στην εθνική Ολλανδίας, αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Αργεντινή, ένας άνθρωπος που και αυτός αγωνίστηκε στη Μπαρτσελόνα όπως ο Μέσι έμεινε μακριά από το ύψιστο τρόπαιο. Ασφαλώς στον κατάλογο μπορείς να ψάξεις και να βρεις αρκετούς: τον Ρονάλντο του σήμερα με τα αναρίθμητα γκολ στο ενεργητικό του, τον «μίστερ ατομικές διακρίσεις». ‘

Ή στο παρελθόν τον Πλατινί με τις τρεις χρυσές μπάλλες, το μοναδικό Euro (1984) και τους δύο μικρούς τελικούς σε Μουντιάλ. ‘Η πάλι τον Ζίκο που λες και τον βάρυνε το «Λευκός Πελέ» και ποτέ δεν ξέφυγε από τα δεσμά της σύγκρισης ή τον Μαλντίνι των δεκάδων συμμετοχών το ’90 και το ’94. Όπως και να έχει, Μέσι δύσκολα θα ξαναβγεί. Αν συμβεί αυτό, μάλλον θα το δούμε, αν το δούμε, αφού περάσουν πολλές δεκαετίες. Τα επιτεύγματά του απλά εντυπωσιακά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024