Μελόνι: «Όταν θα πεθάνω θέλω να ξέρω ότι έκανα τα πάντα για την Ιταλία»
Τι είπε σε εκδήλωση για τα δέκα χρόνια από την ίδρυση του κόμματός της, Αδέλφια της Ιταλίας.
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, συμμετείχε σήμερα το απόγευμα σε εκδήλωση για τα δέκα χρόνια από την ίδρυση του κόμματός της, Αδέλφια της Ιταλίας, η οποία οργανώθηκε στην Ρώμη.
«Όταν μετά από εκατό χρόνια θα χω πεθάνει, θέλω να είμαι βέβαιη ότι έκανα ό,τι μπορούσα για να βελτιώσω την χώρα μου, αυτό είναι αρκετό», δήλωσε η Μελόνι.
Διαβάστε επίσης – Τζόρτζια Μελόνι: Εξυμνεί τους Έλληνες για το «μεράκι» – «Εξαιρετική λέξη»

Η συνεργασία με Σαλβίνι και Μπερλουσκόνι
Πρόσθεσε ότι η συνεργασία με την Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και με την Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι απόλυτα θετική: «Οι σύμμαχοι με βοηθούν πολύ και στο υπουργικό συμβούλιο το κλίμα είναι εξαιρετικό», τόνισε. Με αναφορά, δε, στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό, η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι «η Ιταλία σταμάτησε να δέχεται παθητικά, κάτι το απαράδεκτο και σήκωσε το κεφάλι ψηλά: το αποτέλεσμα είναι ότι το πρόβλημα πρόκειται να συζητηθεί».
Σε σχέση, δε, με τις διαφορές που προέκυψαν με την Γαλλία, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, θεωρεί ότι «οι σχέσεις δεν είναι τόσο προσωπικές, όσο πολιτικές», διότι «Ιταλία και Γαλλία υπερασπίζονται τα εθνικά τους συμφέροντα, με την επίγνωση ότι, στην συνέχεια, θα πρέπει να βρεθεί μια λύση».
«Από πολιτικής απόψεως θα κάνω όλα όσα χρειάζονται. Το σημείο αναφοράς μου δεν είναι η γενικότερη επιδοκιμασία ή τα γκάλοπ, αλλά η αύξηση του ΑΕΠ, της απασχόλησης, του πλούτου, του αριθμού παιδιών που γεννιούνται» υπογράμμισε, τέλος, η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
- Το αντίο του Μίλερ-ΜακΙντάιρ στον Ερυθρό Αστέρα (pic)
- Οι απόφοιτοι του 2026 ίσως χρειαστεί να αλλάξουν ρότα στην αναζήτηση εργασίας – Δύο tips για να βρείτε δουλειά
- Για να πας μακριά, πρέπει να στοχεύεις ψηλά
- Στινγκ: «Η απώλεια των χειρωνακτικών εργασιών τροφοδοτεί την τοξική αρρενωπότητα»
- Ολλανδία: Άνδρας σκοτώθηκε πηδώντας από αερόστατο
- Τα δεδομένα για το Super Cup της Euroleague: Ο Ολυμπιακός, οι δύο σίγουρες και η… εκκρεμότητα
- Γιώργος Μαζωνάκης: Η ανάρτηση με σημάδια στο πρόσωπο και το ανησυχητικό σχόλιο του
- Καλαμάτα: 41χρονος σκότωσε την 39χρονη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 01.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-moments-11723084-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442