Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρύθμιση των απουσιών στα σχολεία για τους νοσούντες απο τον ιο της γρίπης

Ρύθμιση των απουσιών στα σχολεία για τους νοσούντες απο τον ιο της γρίπης

Το «κύμα» γρίπης έκανε την εμφάνιση του φέτος πολύ νωρίτερα στις σχολικές αίθουσες, πολλές από τις οποίες έχουν κυριολεκτικά... αδειάσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οδηγια προς τα σχολεία θα στείλει σύντομα το υπουργείο Παιδείας σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα των απουσιών των μαθητών και μαθητριών που ασθενούν αυτές τις ημέρες από γρίπη.

Η σχετική οδηγία, όπως και πέρυσι, θα αναφέρει ότι στην περίπτωση επιβεβαιωμένης νόσησης από γρίπη μαθητή ή μαθήτριας του σχολείου, οι απουσίες του θα καταγράφονται κανονικά αλλά δεν θα προσμετρώνται στο τέλος της χρονιάς.

Σε έλλειψη φάρμακα πρώτης ζήτησης – Συνθήκες πανδημίας στα νοσοκομεία Παίδων

Οι σχετικές αποφάσεις επρόκειτο να ληφθούν στο τέλος Ιανουαρίου του 2023, ωστόσο το «κύμα» γρίπης έκανε την εμφάνιση του φέτος πολύ νωρίτερα στις σχολικές αίθουσες, πολλές από τις οποίες έχουν κυριολεκτικά… αδειάσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σύντομα θα σταλεί σχετική οδηγία

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης βρίσκεται σε συνεχείς συνεννοήσεις με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας για να ρυθμίσουν όλα τα σχετικά θέματα.

Σύντομα οι διαδικαστικές αποφάσεις θα έχουν ληφθεί για να σταλεί η σχετική οδηγία, καθώς ήδη οι γονείς των μαθητών και μαθητριών κατακλύζουν τα σχολεία των παιδιών τους και τις τοπικές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με ερωτηματικά και αγωνία για την δικαιολόγηση των απουσιών που κάνουν λόγω της γρίπης

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024