Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαρώνουν ιώσεις και γρίπη: Βγήκαν ράντζα στην Παιδιατρική κλινική του «Αττικόν»

Σαρώνουν ιώσεις και γρίπη: Βγήκαν ράντζα στην Παιδιατρική κλινική του «Αττικόν»

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου “Αττικόν” Σπύρο Αποστολόπουλο, υπάρχει ασφυκτική πίεση

Έξαρση ιώσεων και γρίπης καταγράφεται το τελευταίο διάστημα σε παιδιά, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα παιδιά που προσέρχονται στα νοσοκομεία.

Μάλιστα για πρώτη φορά χθες Τετάρτη αναπτύχθηκαν ράντζα στην Γ’ Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου “Αττικόν” κατά τη διάρκεια εφημερίας, καθώς οι γιατροί είχαν να αντιμετωπίσουν πολλά περιστατικά.

Το σύνολο των ανεπτυγμένων κλινών στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου “Αττικόν”, όπως ανέφερε η ΕΡΤ, ανέρχεται στις 33 κλίνες.

Ασφυκτική πίεση

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου “Αττικόν” Σπύρο Αποστολόπουλο, υπάρχει ασφυκτική πίεση διότι καθημερινά γίνονται εισαγωγές για νοσηλεία από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Είτε για μονοήμερη νοσηλεία, είτε για πολυήμερη νοσηλεία λόγω προγραμματισμένου χειρουργείου, η κάποιας πάθησης, η παρακολούθησης περιστατικών.

Σήμερα από τις 33 κλίνες στην παιδιατρική κλινική οι 30 είναι κατειλημμένες. Από τα παραπάνω περιστατικά, 6 παιδιά από 1 έτους έως 15 ετών, νοσηλεύονται με γρίπη. Στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” που χθες εφημέρευε προσήλθαν 509 παιδιά, εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν 34 εισαγωγές non covid.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την 1η Υγειονομική περιφέρεια στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” 12 παιδιά νοσηλεύονται με Covid-19. Οι εισαγωγές περιστατικών γρίπης ήταν 7 και οι νοσηλείες 18.

Σε ότι αφορά τον κοροναϊό, παρατηρείται πτώση στους δείκτες -70% σε σχέση με πέρυσι και στα παιδιά αλλά και στους ενηλίκους.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024