Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη: «Βοηθήστε με, πνίγομαι, δεν αντέχω άλλο»

Πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη: «Βοηθήστε με, πνίγομαι, δεν αντέχω άλλο»

Αστυνομικός που βούτηξε στη θάλασσα για να βοηθήσει τους επιβάτες, συγκλονίζει με τα όσα περιέγραψε.

Σοκαριστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η περιγραφή του αστυνομικού της Άμεσης Δράσης ο οποίος μαζί με δύο πυροσβέστες βούτηξαν στη θάλασσα για να σώσουν τους δύο άνδρες που επέβαιναν στο αεροσκάφος, συγκλονίζει.

«Βοηθήστε με, πνίγομαι, δεν αντέχω άλλο» φέρεται να φώναζε ο μεγαλύτερος σε ηλικία, 68 ετών, πριν χαθεί από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο μικρότερος σε ηλικία ούρλιαζε καθώς έβλεπε ότι οι δυνάμεις του τον εγκατέλειπαν… Το σώμα του είχε «κλειδώσει» από το σφίξιμο και την κόπωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, πολύς κόσμος είχε ακροβολιστεί στα βράχια, όμως στον ορίζοντα δεν φαινόταν ακόμα κάποιο πλωτό σκάφος.

Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης και οι δύο πυροσβέστες άρχισαν να κατεβαίνουν τα βράχια, πετώντας τα ρούχα τους για να βουτήξουν.

Όταν κατέφθασαν στο σημείο είδαν το φτερό του μονοκινητήριου να χάνεται από την επιφάνεια της θάλασσας. Χρειάστηκαν περίπου δέκα λεπτά με ελεύθερη κολύμβηση και εξοικονόμηση δυνάμεων για να προσεγγίσουν το σημείο.

Για τους τρεις διασώστες, ο άνεμος ήταν ευνοϊκός στο πήγαινε, όμως οι νοτιάδες και τα ρεύματα είχαν «τσακίσει» τους δύο ναυαγούς. Κολυμπούσαν και πάλευαν κόντρα στον άνεμο, με τα ρεύματα να τους «τραβάνε» πίσω. Είχαν πλέον κουραστεί.

«Βοηθήστε με, μην με αφήσετε να πνιγώ»

Ο μικρότερος, ο οποίος φορούσε στολή πιλότου, ήταν πλησιέστερα στην ακτή, όμως οι δυνάμεις τον είχαν σχεδόν εγκαταλείψει. Ο φίλος του, μεγαλύτερος σε ηλικία, φορούσε μαύρα ρούχα. Ήταν πιο μέσα.

Διακρινόταν το κεφάλι του. Κάποια στιγμή όμως εξαφανίστηκε. Ο αστυνομικός γύρισε και φώναξε στου ανθρώπους που έβλεπαν από την ξηρά και είχαν καλύτερη ορατότητα, να του υποδείξουν προς ποια κατεύθυνση να συνεχίσει να κολυμπάει. ««Συνέχισε ευθεία» φώναζαν.

«Βοηθήστε με, μην με αφήσετε να πνιγώ» εκλιπαρούσε σε κατάσταση σοκ ο 26χρονος, ο οποίος λίγο ακόμα και θα βούλιαζε και εκείνος.

«Ο φίλος μου πρέπει να πνίγηκε. Ζητούσε βοήθεια, όμως δεν μπορούσα να κάνω τίποτα» φέρεται να είπε συγκλονισμένος. Είχε υποθερμία και με τη βοήθεια ενός εκ των δύο πυροσβεστών, κατάφεραν να τον βγάλουν στην στεριά. Δυστυχώς για τον 68χρονο ήταν ήδη αργά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο στήθος είχε μία μεγάλη τομή και εκτιμάται ότι πιθανότατα είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε σοβαρή επέμβαση.

Sports in

Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν 2-0: Πρόκριση στην παράταση για τους «βιόλα»

Η Βικτόρια Πλζεν άντεξε για 90 λεπτά, αλλά στην παράταση η Φιορεντίνα, που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, νίκησε με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024