Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Rise to the Challenge της Sunlight Group: Μια εξαιρετική ευκαιρία σταδιοδρομίας για νέους και νέες μηχανικούς

Rise to the Challenge της Sunlight Group: Μια εξαιρετική ευκαιρία σταδιοδρομίας για νέους και νέες μηχανικούς

Είκοσι καλά αμειβόμενες θέσεις έμμισθης εκπαίδευσης στον ανερχόμενο χώρο των μπαταριών, ανοίγουν νέους επαγγελματικούς ορίζοντες για τους απόφοιτους μηχανικούς που θα επιλεγούν στο πρόγραμμα

Οι νέοι και οι νέες απόφοιτοι μηχανικοί βρίσκονται για δεύτερη συνεχή χρονιά ενώπιον μιας σπουδαίας ευκαιρίας, σπάνιας για τα ελληνικά δεδομένα. Πρόκειται για το νέο κύκλο του προγράμματος Rise to the Challenge που εγκαινίασε πέρσι η Sunlight Group, η μοναδική εταιρεία στον ελλαδικό χώρο που δραστηριοποιείται στην τεχνολογία λιθίου και τις εφαρμογές για αποθήκευση ενέργειας.

Ανοίγοντας εξαιρετικές προοπτικές σε έναν ανερχόμενο κλάδο

Με τις ΑΠΕ και την ηλεκτροκίνηση να βρίσκονται σε διαρκή άνοδο και εξέλιξη, ο κλάδος των μπαταριών ανήκει στους πλέον ανερχόμενους, προσφέροντας εξαιρετικές προοπτικές σταδιοδρομίας. Ως εκ τούτου, η δυνατότητα που προσφέρει η Sunlight σε 20 νέους και νέες για 12 μήνες έμμισθης εκπαίδευσης στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ξάνθη, παρέχοντας ένα ελκυστικό πακέτο παροχών αλλά και επιπλέον υποστήριξη σε εκείνους και σε εκείνες που θα χρειαστεί να μετεγκατασταθούν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, έχει όλα τα φόντα για να γίνει η αρχή ενός καλύτερου μέλλοντος για εκείνους.

Οι 20 νέοι και νέες που θα επιλεγούν θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, μέσα από την εκπαίδευσή τους στην πιλοτική γραμμή παραγωγής πρωτότυπων στοιχείων λιθίου της Sunlight – την πρώτη του είδους της στη νοτιοανατολική Ευρώπη και μια από τις ελάχιστες σε ευρωπαϊκό έδαφος. Στο πλαίσιο του προγράμματος Rise to the Challenge, θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν στην πράξη τις τεχνικές και δημιουργικές δεξιότητες που απέκτησαν στη διάρκεια των σπουδών τους, συμβάλλοντας σε απαιτητικά έργα, αλλά και συνεργαζόμενοι με κορυφαίους επιστήμονες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι και απαρτίζουν τη διεθνή ερευνητική ομάδα της Sunlight Group.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, δηλώνοντας συμμετοχή μέσα από μια ειδική φόρμα, ενώ οι εγγραφές που ξεκίνησαν ήδη από την 1η Δεκεμβρίου θα παραμείνουν ανοιχτές έως και τις 15 Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τον πρώτο κύκλο του, το πρόγραμμα προσέλκυσε περισσότερους από 50 πτυχιούχους και μεταπτυχιακούς μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων – Χημικούς, Ηλεκτρολόγους, Μηχανολόγους, Μηχανικούς Παραγωγής, κοκ. Το Νοέμβριο του 2021, έπειτα από τη διαδικασία αξιολόγησης και συνεντεύξεων, δέκα εξ αυτών επιλέχθηκαν και ξεκίνησαν επισήμως το ταξίδι τους στην εταιρεία.

Ποια είναι η Sunlight Group

Πέραν του αντικειμένου, ιδιαίτερη σημασία έχει και η ταυτότητα της εταιρείας. Η Sunlight Group είναι πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας με έδρα την Ελλάδα και 30 χρόνια εμπειρίας, που ειδικεύεται σε καινοτόμες λύσεις βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης για τον κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας (intralogistics) και στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, ενώ κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον τομέα των ηλεκτρικών περονοφόρων.

Διαθέτει περισσότερες από 35 εγκαταστάσεις σε 12 χώρες και τρεις ηπείρους (Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Αυστραλία), ενώ προχωρά σε επενδύσεις εκατομμυρίων στην Έρευνα & Ανάπτυξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη απασχολεί περισσότερους από 200 επιστήμονες στα ερευνητικά κέντρα της και στα ερευνητικά κέντρα των θυγατρικών της εταιρειών, μεταξύ των οποίων μηχανικοί και άλλοι ειδικοί που εργάζονται στην ανάπτυξη βιώσιμων και ολοκληρωμένων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας. Μέσα από το πρόγραμμα Rise to the Challenge, φιλοδοξεί να προσθέσει στο δυναμικό της, αλλά και στην ευρύτερη «δεξαμενή» ειδικών πολλούς ακόμη νέους επιστήμονες με καινοτόμες ιδέες.

Δηλώστε συμμετοχή στον 2ο κύκλο του προγράμματος Rise to the Challenge.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024