Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σολτς: Θα συνεργαστούμε με τη Ρωσία μετά το τέλος του πολέμου αλλά αυτή η στιγμή δεν είναι τώρα

Σολτς: Θα συνεργαστούμε με τη Ρωσία μετά το τέλος του πολέμου αλλά αυτή η στιγμή δεν είναι τώρα

Στην προοπτική συνεργασίας με τη Ρωσία μετά το τέλος του πολέμου αναφέρθηκε ο Ολαφ Σολτς, τονίζοντας ωστόσο ότι τώρα είναι η ώρα της επιβολής αυστηρότερων κυρώσεων.

Η συνεργασία με τη Ρωσία θα είναι και πάλι εφικτή μετά το τέλος του πολέμου, δήλωσε ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Michele Tantussi), ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτή η στιγμή είναι μακριά.

«Σημαντικό να προετοιμαστούμε»

«Η Ρωσία θα παραμείνει η μεγαλύτερη χώρα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ακόμη και μετά το τέλος του πολέμου. Είναι λοιπόν σημαντικό να προετοιμαστούμε γι’ αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κ. Σολτς, μιλώντας νωρίτερα απόψε σε εκδήλωση για τα 70 χρόνια της Επιτροπής Οικονομικών Σχέσεων με την Ανατολική Ευρώπη.

Δείτε ακόμα – Γερμανία: Οι ακροδεξιοί σχεδίαζαν να εκτελέσουν τον Σολτς

Τόνισε ωστόσο ότι «αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι σχέσεις (με τη Ρωσία) συνεχώς περιορίζονται». Αλλά μια Ρωσία «που θα τελειώσει τον πόλεμο και οι πολίτες της θα αγωνίζονται για ένα διαφορετικό μέλλον για τους ίδιους, χρειάζονται επίσης την ευκαιρία να ξεκινήσουν και πάλι την οικονομική συνεργασία σε διαφορετική εποχή», πρόσθεσε.

«Αυστηρότερες κυρώσεις»

«Μόνο που αυτή η στιγμή δεν είναι τώρα. Τώρα κάνουμε αυστηρότερες τις κυρώσεις», διευκρίνισε ο καγκελάριος.
Αναφερόμενος στον ρόλο του ρώσου προέδρου, ο κ. Σολτς δήλωσε ακόμη ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «με τον πόλεμό του όχι μόνο κατέστρεψε τις υποδομές, τις πόλεις και τα χωριά στην Ουκρανία, αλλά και πολλές ζωές, ενώ ταυτόχρονα καταστρέφει και το μέλλον της ίδιας της Ρωσίας, κάτι που θα πρέπει να δικαιολογήσει στη χώρα του και στους δικούς του ανθρώπους».

Για να πετύχει τους στόχους της ιμπεριαλιστικής του πολιτικής, ο ρώσος πρόεδρος «ρίχνει ρουκέτες σε άνδρες και γυναίκες, ηλικιωμένους και παιδιά. Πρόκειται για τη σοβαρότερη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Γι’ αυτό η Ρωσία δεν πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Και δεν θα τον κερδίσει», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024