Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όλαφ Σολτς: Το παρασκήνιο της «περίεργης» συνάντησης με τον Πούτιν πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Όλαφ Σολτς: Το παρασκήνιο της «περίεργης» συνάντησης με τον Πούτιν πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο γερμανός καγκελάριος σχολιάζει τη φωτογραφία από τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, με τους δύο ηγέτες καθισμένους στις δύο άκρες ενός τεράστιου τραπεζιού

«Λίγο πριν αποχωρήσω από το Κρεμλίνο, ρώτησα τον (Βλάντιμιρ) Πούτιν: θα μπορούσε να συμβεί, μόλις απογειωθώ, να σηκωθούν από πίσω μου ρωσικά μαχητικά με προορισμό την Ουκρανία; Δεν απάντησε «όχι»», θυμάται ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς σχετικά με την επίσκεψή του στη Μόσχα τον περασμένο Φεβρουάριο, λίγο πριν ξεκινήσει η ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern, το οποίο του ζήτησε να σχολιάσει 16 φωτογραφίες από τις πρώτες 365 ημέρες της θητείας του στην καγκελαρία, ο Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος στην φωτογραφία από τη συνάντησή του με τον ρώσο πρόεδρο, με τους δύο άνδρες καθισμένους στις δύο άκρες ενός τεράστιου τραπεζιού στο Κρεμλίνο, σημειώνει:

«Η συνομιλία μας σε αυτό το απίστευτα μακρύ τραπέζι ήταν μια περίεργη κατάσταση. Ήμασταν μόνοι μας στο δωμάτιο. Υπήρχαν μικρόφωνα και στις δύο πλευρές του τραπεζιού και ακουστικά για μετάφραση, τα οποία σε κάθε περίπτωση χρειάζομαι εγώ (σ.σ.: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν γνωρίζει πολύ καλά τη γερμανική γλώσσα). Το τραπέζι θα μπορούσε να είναι πιο μικρό, αλλά θα έπρεπε προηγουμένως να έχω υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό από ρώσους γιατρούς. Αλλά αυτό δεν το κάνουμε ούτε ζητάμε να το κάνουν οι επισκέπτες μας».

Αναφερόμενος στην ουσία της συνάντησης, ο καγκελάριος υπερασπίζεται την απόφασή του να μεταβεί στη Μόσχα λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος.

«Είχα κάθε ελπίδα ότι ήταν ακόμη δυνατό να αποτραπεί αυτός ο παράλογος και βάρβαρος πόλεμος. Αποδείχθηκε το αντίθετο. Μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω για όλα τα επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποιεί σήμερα ο Πούτιν προκειμένου να δικαιολογήσει τον πόλεμο – και να τα διαψεύσω», τονίζει ο κ. Σολτς για την τεσσάρων ωρών συνάντησή του στο Κρεμλίνο, η οποία τότε είχε επικριθεί εντός και εκτός Γερμανίας.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024