Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αργυρόνησος: Το νησί χωρίς ρεύμα και ίντερνετ που είναι ιδανικό για γιόγκα

Αργυρόνησος: Το νησί χωρίς ρεύμα και ίντερνετ που είναι ιδανικό για γιόγκα

Ένας επίγειος παράδεισος που βρίσκεται μόλις τρεις ώρες μακριά από την Αθήνα

Είναι γεμάτο πράσινο, με τρεχούμενες πηγές, ελαιώνες, καθαρό οξυγόνο και φιγουράρει ανάμεσα στους top προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Ο λόγος για το νησί της γιόγκα, την Αργυρόνησο, το οποίο είναι γνωστό και ως Silver Island.

Βρίσκεται απέναντι από τον Βόλο, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τις ακτές της Βόρειας Εύβοιας και τρεις ώρες μακριά από την Αθήνα. Ένα κομμάτι γης μόλις 59 στρεμμάτων, που αποτελεί καταφύγιο για όσους επιθυμούν πραγματική απόδραση από τη φασαρία της πόλης, αναζωογόνηση, ηρεμία, ψηφιακή απεξάρτηση και γιόγκα.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και wi-fi

Το ίντερνετ, το ρεύμα και το κινητό είναι άγνωστες λέξεις για τους ιδιοκτήτες του (ναι, είναι ιδιόκτητο και ανήκει εδώ και 60 χρόνια στην οικογένεια Κρίστι). Η τροφοδοσία γίνεται μόνο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το νερό ζεσταίνεται από τον ήλιο και συλλέγεται από τις βροχοπτώσεις του χειμώνα.

Οι επισκέπτες της Αργυρονήσου τα αφήνουν όλα στην άκρη για λίγο και εστιάζουν στα ουσιώδη. Ξεχνούν τα άγχη της καθημερινότητας και γίνονται ένα με την ανέγγιχτη φύση.

Στο νησί υπάρχουν μία εκκλησία, οι Άγιοι Ανάργυροι, ένας φάρος και έξι δωμάτια, που μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 11 άτομα.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν γιόγκα, να κολυμπήσουν στις γαλαζοπράσινες παραλίες, να ανακαλύψουν τους κρυμμένους κολπίσκους, να αγναντέψουν το Αιγαίο και να παρατηρήσουν τις φώκιες.

Η Αργυρόνησος έχει εξελιχθεί σε top τουριστικό προορισμό και απευθύνεται σε όλους. Από το 2013 μάλιστα λειτουργεί και ως καταφύγιο γιόγκα και το έχουν επισκεφτεί άνθρωποι από Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Αυστραλία.

Σε κάθε περίπτωση, το Silver Island είναι μία μοναδική εμπειρία απόλυτης απόδρασης, ευεξίας και ηρεμίας. Ένα δώρο που πρέπει ο καθένας μας να κάνει στον εαυτό του και να το επισκεφθεί.

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024