Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο μεγάλος… ανήφορος Γαλλίας και Αργεντινής

Ο μεγάλος… ανήφορος Γαλλίας και Αργεντινής

Φαβορί υπάρχουν και είναι ισχυρά αλλά κανείς δεν πρέπει να... προτρέχει

Η τετράδα της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ συμπληρώθηκε και τα ζευγάρια στους δύο ημιτελικούς της διοργάνωσης προμηνύουν μεγάλες «μάχες».

Αργεντινή εναντίον Κροατίας και Γαλλία εναντίον Μαρόκου για τις δύο θέσεις που οδηγούν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Υπάρχουν φαβορί στα δύο ζευγάρια κι αν ναι, πόσο εύκολη φαντάζει η αποστολή τους;

Προφανώς και το ερώτημα είναι ρητορικό. Φαβορί υπάρχουν και είναι τόσο ισχυρά που κάποιοι εκτιμούν πριν ακόμα η μπάλα κυλήσει στο χορτάρι, ότι ο τελικός του Μουντιάλ θα είναι Γαλλία – Αργεντινή.

Δεν χωρά αμφιβολία πως Γάλλοι και Αργεντίνοι έχουν θεωρητικά το προβάδισμα αλλά μέχρι εκεί γιατί πολύ απλά δεν έχουν μόνο… αυτό.

Έχουν μπροστά τους κι ένα μεγάλο «ανήφορο» αν κρίνει κάποιος από τις ομάδες που πρέπει ν’ αποκλείσουν, για να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Και είναι πράγματι ένας μεγάλος ανηφορικός δρόμος τόσο για τους Αργεντίνους όσο και για τους Γάλλους.

Η Κροατία που θα βρεθεί απέναντι στην «παρέα» του Λιονέλ Μέσι είναι ομάδα με ταλέντο αλλά και με μεγάλες παραστάσεις. Μην ξεχνάμε ότι είναι η φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ κι αυτό λέει πολλά.

Είναι επίσης μια ομάδα που έχει παίκτες με ηγετική φυσιογνωμία, όπως ο Μόντριτς, ο Πέρισιτς, ο Μπρόζοβιτς και άλλοι.

Και σ’ όλα αυτά προσθέστε και τον εξαιρετικό τερματοφύλακα, Ντομινίκλ Λιβάκοβιτς για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα της ομάδας που θα βρει απέναντι η Αργεντινή.

Αν μάλιστα αναλογιστεί κάποιος και το άγχος του φαβορί που σίγουρα βαραίνει τις πλάτες των λατινοαμερικάνων, τότε έχουμε μια σειρά από λόγους που επιβεβαιώνουν την… ανηφοριά που έχει μπροστά της η Αργεντινή.

Ζόρικα αναμένεται να είναι τα πράγματα όμως και για την Γαλλία, στον ημιτελικό απέναντι στο Μαρόκο. Σ’ αυτή την περίπτωση η «απόσταση» που χωρίζει το φαβορί από το αουτσάιντερ είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με το άλλο ζευγάρι.

Ίσως όμως αυτή να είναι και η μεγαλύτερη «παγίδα» για τους παγκόσμιους πρωταθλητές, που θέλουν να πετύχουν το back to back.

Το Μαρόκο δεν έχει στα «χαρτιά» αυτά που δύναται να παρουσιάσει η Γαλλία, αλλά έχει να παρουσιάσει στο χορτάρι άλλα κι άλλα.

Το διαπίστωσαν Ισπανία και Πορτογαλία, με τις δύο ομάδες της Ιβηρικής χερσονήσου ν’ αποκλείονται με παρόμοιο τρόπο από το Μαρόκο.

Με λίγα λόγια, οι Μαροκινοί θα παίξουν έναν ημιτελικό Μουντιάλ ενώ μια μέρα πριν την έναρξη της διοργάνωσης ελάχιστοι ίσως να εκτιμούσαν πως θα προκρίνονταν από τον όμιλο.

Κι όμως τα κατάφερε και θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως ο έκτος όμιλος «έβγαλε» δύο ομάδες στην ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Μαρόκο και την Κροατία.

Για να επιβεβαιωθεί ότι τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για το Βέλγιο στο συγκεκριμένο γκρουπ ή καλύτερα για ν’ ακριβολογούμε ήταν πολύ δύσκολα.

Η ουσία είναι πως το Μαρόκο πηγαίνει στον ημιτελικό για να «κυνηγήσει» το μεγάλο όνειρο, έχοντας κάνει ήδη τρεις υπερβάσεις. Από την άλλη η Γαλλία πηγαίνει στον ημιτελικό έχοντας στις πλάτες ένα μεγάλο βάρος, αυτό του φαβορί.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι Μαροκινοί και Κροάτες μπορούν να βάλουν (πολύ) δύσκολα στα φαβορί κι αυτό το ξέρουν καλά και ο Ντιντιέ Ντεσάν και ο Λιονέλ Σκαλόνι.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024