Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγρίεψε ο Κάνααν – Η απάντηση του Αμερικανού έρχεται με… τρίποντα

Αγρίεψε ο Κάνααν – Η απάντηση του Αμερικανού έρχεται με… τρίποντα

Ο Αϊζάια Κάνααν δείχνει πως βρίσκει ρυθμό, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη του Γιώργου Μπαρτζώκα και πλέον μοιράζει… απαντήσεις.

Ήταν 1η Δεκεμβρίου όταν ο Ολυμπιακός έχανε από την Αναντολού Έφες στην Πόλη, κάνοντας ένα κακό τέταρτο δεκάλεπτο κόντρα στους δις πρωταθλητές Ευρώπης. Το χειρότερο όμως για τους «ερυθρόλευκους» ήταν η συμμετοχή του Αϊζάια Κάνααν.

Ο Αμερικανός έμεινε στο παρκέ του «Σινάν Ερντέμ» μόλις για έξι λεπτά με απολογισμό μηδέν πόντους, ένα κλέψιμο, ένα λάθος και ένα άστοχο δίποντο. Το κυριότερο ήταν πως φαινόταν εκτός κλίματος, αναγκάζοντας ουσιαστικά τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μην τον χρησιμοποιήσει περεταίρω στην αναμέτρηση.

Ο Κάνααν, ωστόσο, είναι πεισματάρης και πήρε το μήνυμα. Αποτέλεσμα; Να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και στα τρία επόμενα ματς με Παναθηναϊκό, Βίρτους Μπολόνια και ΠΑΟΚ να δείξει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο κάνοντας τον Έλληνα τεχνικό να τρίβει τα χέρια του και τον ίδιο, πέρα από τρίποντα, να μοιράζει και… απαντήσεις.

Η πρώτη απάντηση στο ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός, τέσσερις μέρες αργότερα από το ματς με την Έφες, βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό για την Basket League στο ΣΕΦ. Σε ένα ματς που οι Πειραιώτες ήθελαν τη νίκη για να αποκτήσουν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα όσον αφορά την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Κάτι που εν τέλει κατάφεραν παρότι στο φινάλε… αγχώθηκαν.

Πέραν της σημαντικής διαφοράς που έχτισε από τον «αιώνιο» το κέρδος ήταν και ο Κάνααν. Ο Αμερικανός μπορεί να μην… μάγεψε με την στατιστική του, αλλά φρόντισε να δώσει την πρώτη απάντηση. Μέτρησε 8 πόντους (1/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα), 3 ασίστ, 1 ριμπάουντ και 1 μπλοκ σε 23 λεπτά. Έβγαλε μεγάλη ενέργεια στην άμυνα, σκόραρε όταν τον χρειαζόταν η ομάδα του και κυρίως ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος για όσο κλήθηκε να βοηθήσει.

Μαγικός Ολυμπιακός με Βίρτους και… άλλος Κάνααν

Το παιχνίδι με τη Βίρτους Μπολόνια στο ΣΕΦ, στις 9/12 θα μείνει στην ιστορία για τον Ολυμπιακό, που έσπασε τρία ρεκόρ (σε πόντους, ασίστ και πόντους στο ημίχρονο), ενώ ισοφάρισε και την κορυφαία του επίδοση σε εύστοχα τρίποντα. Όμως ένα ακόμα κέρδος ήταν η δεύτερη καλή εμφάνιση του Κάνααν.

O 31χρονος γκαρντ έμεινε στο παρκέ για περίπου 22 λεπτά, συμμετέχοντας στο… σόου της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα που πραγματικά δεν είχε κανέναν παίκτη να υστερεί στο ματς. Ο Αμερικανός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 9 πόντους (0/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα), 4 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

Για άλλη μια φορά έδειξε μεγάλη προσήλωση στην άμυνά του, ενώ το πιο σημαντικό ήταν πως έδειξε άλλο… πρόσωπο όσον αφορά τη δημιουργία. Δεν εκβίασε προσπάθειες, μοίραζε σωστά την μπάλα και έδωσε 4 τελικές πάσες, δείχνοντας πως μπορεί να ακολουθήσει και αυτόν τον ρόλο, παίρνοντας την πίεση της δημιουργίας από τους Γουόκαπ και Σλούκα.

Κανααν… οn fire με τον ΠΑΟΚ

Το νερό φαίνεται να έχει μπει στο… αυλάκι. Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονική ο Κάνααν -όπως και οι περισσότεροι παίκτες- έπαιξαν με το… ρολόι, ενόψει και της «διαβολοβδομάδας» που ακολουθεί με Φενέρ εντός (13/12, 20:00) και Βιλερμπάν εκτός (15/12, 22:00).

Απέναντι στον «Δικέφαλο του βορρά» ο Αμερικανός θύμισε σε μεγάλο βαθμό τον παίκτη που θαυμάσαμε πέρσι με τις φανέλες των Ούνικς Καζάν και Γαλατάσαραϊ. Έδειχνε πιο σίγουρος από ποτέ στις κινήσεις του, δεν φοβόταν να σουτάρει από κανένα σημείο -γεγονός που δείχνει την ψυχολογία του-, φρόντισε ξανά να μοιράσει την μπάλα και πάνω από όλα ήταν εύστοχος.

Απολογισμός, η καλύτερη φετινή του εμφάνιση σε ό,τι έχει να κάνει με τους πόντους, αφού γέμισε την στατιστική του με 17 πόντους (4/5 δίποντα, 3/7 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ, δείχνοντας πόσο καλά πατάει στις τελευταίες αγωνιστικές.

Το μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού λοιπόν, πέραν από τις τελευταίες πειστικές του εμφανίσεις συνολικά, είναι η ατομική βελτίωση του Αϊζάια Κάνααν. Ο 31χρονος μοιάζει να έχει… γυρίσει τον διακόπτη και να δείχνει μια διαφορετική νοοτροπία σε δημιουργία, πάσα και εκτέλεση. Ήδη φροντίζει να δώσει τις απαντήσεις του, κάτι που αν συνεχίσει να κάνει με συνέπεια οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν στο ρόστερ του μια… φονική μηχανή.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024