Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με τον Ολυμπιακό – Πρώτος σε όλη την Ευρώπη! (pics+vids)

Εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με τον Ολυμπιακό – Πρώτος σε όλη την Ευρώπη! (pics+vids)

Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τη Βίρτους Μπολόνια, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να μοιράζουν συνολικά 33 ασίστ στο ματς και να γράφουν ιστορία – Πρώτοι οι «ερυθρόλευκοι» σε τελικές πάσες σε όλη την Ευρώπη!

Ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια χθες (9/12), καθώς τη διέλυσε με σκορ 117-71 και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 8-4, ανεβαίνοντας στην 3η θέση της Euroleague. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, μαγεύοντας όλη την Ευρώπη και χαρίζοντας πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους που πήγαν στο ΣΕΦ για να δουν το ματς.

Ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η «ερυθρόλευκη» επίθεση έγραψε ενεργητικό 117 πόντων. Ο… μόνιμος MVP Βεζένκοφ είχε 19 πόντους. Ο Φαλ 15. Ο Πίτερς 15. Ο ΜακΚίσικ 13. Ο Λαρεντζάκης 11. Οι Μπλακ και Κάνααν 9. Και ο Σλούκας 8 πόντους. Πέντε παίκτες συνολικά είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ σχεδόν όλοι συνέβαλαν στο επιθετικό κομμάτι, κάνοντας φυσικά χαρούμενο τον Μπαρτζώκα για την καταπληκτική βραδιά στην οποία βρέθηκε η ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός έχει πλέον τη 2η καλύτερη επίθεση στη Euroleague, καθώς σε 12 αγώνες έχει πετύχει 1041 πόντους (86.8 ανά παιχνίδι) και είναι πίσω μονάχα από τη φοβερή Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη που έχει σκοράρει συνολικά 1044 πόντους (87.0 μ.ο.).

Ο καταλυτικός Σλούκας και η απόλυτη κυριαρχία στις ασίστ

Φυσικά, για να επιτευχθεί ένα καλάθι πρέπει πρώτα να προηγηθεί η ασίστ. Και σε αυτόν τον τομέα ο Ολυμπιακός βρίσκεται κυριολεκτικά στην κορυφή της Ευρώπης! Πώς να γίνει διαφορετικά άλλωστε, όταν ο Μπαρτζώκας διαθέτει στο ρόστερ του τον καλύτερο… σερβιτόρο της διοργάνωσης; Ο Κώστας Σλούκας με 6.8 ασίστ ανά παιχνίδι είναι πρώτος στη λίστα με τους παίκτες που έχουν τις περισσότερες ασίστ μέχρι στιγμής φέτος.

Είναι φυσιολογικό λοιπόν αυτό το γεγονός να συμπαρασύρει και όλο τον Ολυμπιακό σε αυτόν τον τομέα, καθώς οι Πειραιώτες είναι η ομάδα με τις περισσότερες ασίστ σε όλη τη Euroleague! Ο μέσος όρος των Πειραιωτών ανέρχεται στις 22.3 τελικές πάσες ανά αγώνα, ενώ ακολουθούν οι Άλμπα (21.1), Φενέρμπαχτσε (20.3), Ρεάλ Μαδρίτης (20.2) και Μπασκόνια (19.0).

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τις top-10 ομάδες που έχουν τους υψηλότερους μέσους όρους σε ασίστ στη Euroleague 2022-23:

Μία ακόμη «ερυθρόλευκη» πρωτιά

Επίσης, ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στο PIR σε όλη την Ευρώπη, καθώς μετά από 12 αγωνιστικές οι νταμπλούχοι Ελλάδας μετράνε μέσο όρο 107.4 στο σύστημα αξιολόγησης, με τη διαφορά από τη 2η Φενέρμπαχτσε (100.7) και την 3η Ρεάλ Μαδρίτης (100.2) να είναι πολύ μεγάλη.

Πηγή: to10.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024