Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χατζηδάκης: Στις 20 Δεκεμβρίου καταβάλλεται το έκτακτο βοήθημα 250 ευρώ

Χατζηδάκης: Στις 20 Δεκεμβρίου καταβάλλεται το έκτακτο βοήθημα 250 ευρώ

Τι είπε για συντάξεις και παρακολουθήσεις

Η καταβολή του έκτακτου βοηθήματος θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου, είπε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στο MEGA Σαββατοκύριακο.

Ερωτηθείς αν οι αυξήσεις στις συντάξεις είναι επαρκείς ώστε τα νοικοκυριά και οι συνταξιούχοι να αντεπεξέλθουν εν μέσω υψηλού πληθωρισμού, ο υπουργός ανέφερε: «Εκείνο που εμείς λέμε είναι ότι μετά από 12 χρόνια »ξεπαγώνουν» οι συντάξεις και δίνονται τέσσερα διαφορετικά είδη αυξήσεων».

Διαβάστε επίσης: Τι πληρώνεται και πότε ως τα Χριστούγεννα – Επιδόματα, συντάξεις

«Είναι οι οριζόντιες αυξήσεις, είναι το έκτακτο βοήθημα, η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και είναι τέταρτη δόση επανυπολογισμού τον νόμου Βρούτση. Όλα αυτά συνδυαστικά οδηγούν στο να δοθούν σε έναν στους δύο συνταξιούχους μία επιπλέον σύνταξη» υποστήριξε ο υπουργός.

Αναφορικά με τους περίπου 910.000 συνταξιούχους που δεν θα δουν καμία αύξηση στις συντάξεις τους, σημείωσε: «Έχουμε πάρει δύο πρωτοβουλίες, η μία είναι τα 250 ευρώ που είναι πραγματικό χρήμα ή από την άλλη πλευρά υπάρχει η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης».

Αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων τόνισε ο κ. Χατζηδάκης: «Με τον νόμο Βρούτση έχουμε μειώσει τον φορολογικό συντελεστή, καταργήσαμε το πλαφόν για την κύρια και την επικουρική σύνταξη και τώρα δίνουμε μετά από 12 χρόνια όλες αυτές τις αυξήσεις».

Στην περίπτωση να μελετά η κυβέρνηση σχέδιο για νέα ρύθμιση 120 δόσεων, που θα αφορά και στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, ο υπουργός σχολίασε: «Μόλις »στέγνωσε το μελάνι» της δικής μας ρύθμισης που προβλέπει αύξηση για τις δόσεις στον ΕΦΚΑ από τις 12 στις 24 δόσεις. Εμείς, ως Υπουργείο Εργασίας θα εναρμονιζόμαστε με τις γενικότερες ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών».

Ερωτηθείς για το θέμα των παρακολουθήσεων, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε: «Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε χθες το βράδυ το νομοσχέδιο για την στεγαστική πολιτική και τόνισε ότι μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το νέο νομοσχέδιο 137 χιλιάδες νέοι άνθρωποι.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024