Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης για περισσότερες από 20.000 πολύτεκνες οικογένειες

Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης για περισσότερες από 20.000 πολύτεκνες οικογένειες

Όλα τα παιδιά αξίζουν ένα ζεστό σπίτι. Φέτος τα Χριστούγεννα, η HELLENiQ ENERGY φροντίζει να το αποκτήσουν.

Διαχρονικά, η HELLENiQ ENERGY έχει αποδείξει ότι αφουγκράζεται τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, προχωρώντας σε πολλαπλές και ουσιαστικές δράσεις για την ενίσχυση και τη στήριξή της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι εδώ και 14 χρόνια το στιβαρό Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου περιλαμβάνει τη δωρεά πετρελαίου θέρμανσης κατά την περίοδο του χειμώνα σε ζωτικές δημόσιες δομές, όπως τα σχολεία στους όμορους δήμους όπου δραστηριοποιείται.

Φέτος, ανταποκρινόμενη στις ιδιαίτερες συνθήκες του έτους, αναλαμβάνει εκτός των άλλων να προσφέρει έως 500 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ΕΚΟ σε οικογένειες που έχουν τουλάχιστον τέσσερα παιδιά και αναλογικά χαμηλό εισόδημα, μέσω του Προγράμματος «Κύμα Ζεστασιάς», εξασφαλίζοντας χριστουγεννιάτικη θαλπωρή σε πολυμελείς οικογένειες που την έχουν ανάγκη.

Η δράση, που πρόκειται να υλοποιηθεί από τις θυγατρικές του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, ΕΚΟ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, παρουσία του Υπουργού, κ. Κωστή Χατζηδάκη και της Υφυπουργού, κας Μαρίας Συρεγγέλα, ενώ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο και με τη στήριξη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η Υφυπουργός κα Μαρία Συρεγγέλα, ο Υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης.

Κύμα ζεστασιάς για την ελληνική κοινωνία

Πρόκειται για μια κίνηση που στοχεύει στην ανακούφιση των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που πλήττονται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο εξαιτίας του ενεργειακά επιβαρυμένου οικογενειακού προϋπολογισμού και λειτουργεί συμπληρωματικά στις πρωτοβουλίες που ήδη έχει ανακοινώσει η HELLENiQ ENERGY για φέτος, όπως η προσφορά πετρελαίου θέρμανσης σε τέσσερα παιδιατρικά νοσοκομεία και μονάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της υπεύθυνης κοινωνικής πολιτικής του, και με στόχο να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς την κρατική επιδότηση για την υποστήριξη των καταναλωτών, ο Όμιλος αποφάσισε να παρατείνει έως το τέλος του έτους την έκπτωση που χορηγεί από την έναρξη της φετινής περιόδου διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης σε όλες τις εταιρείες εμπορίας που προμηθεύονταν καύσιμο από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ. Μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, έκπτωση 5% προσέφερε και η ΕΚΟ για αγορές από επιλεγμένα πρατήριά της.

(Από αριστερά), ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, η Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια κα Μαρία Συρεγγέλα, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου.

Ποιες οικογένειες δικαιούνται δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης

Αυτό που κάνει την πιο πρόσφατη δράση της HELLENiQ ENERGY να ξεχωρίζει, είναι τόσο το εύρος και η σημασία, όσο και ο αδιάβλητος χαρακτήρας της. Συγκεκριμένα, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα προσφοράς δωρεάν πετρελαίου θέρμανσης έχουν οικογένειες με 4 παιδιά και άνω, που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης στη φορολογική τους κατοικία. Ταυτόχρονα, οι οικογένειες θα πρέπει να εντάσσονται στα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί σύμφωνα με την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών για το έτος 2021 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής – επί των οποίων η HELLENiQ ENERGY έχει εφαρμόσει προσαύξηση 10,5% με σκοπό να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Έτσι, κάθε οικογένεια με 4 παιδιά που καλύπτει τα προαναφερθέντα κριτήρια και διαθέτει ετήσιο εισόδημα έως 20.500€ μπορεί να συμπεριληφθεί στους ωφελούμενους, ενώ για κάθε τέκνο άνω των τεσσάρων το ποσό αυξάνεται κατά 2.626€. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους λεπτομερείς όρους και προϋποθέσεις στην ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα zestasia.helleniq.gr, αλλά και να υποβάλουν την αίτησή τους έως την 31η Δεκεμβρίου 2022, ακολουθώντας μια εξαιρετικά απλή και διαφανή διαδικασία.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι καλούνται να συμπληρώσουν απλώς τον Αριθμό Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ) και τον Αριθμό Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος της φορολογικής τους κατοικίας, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν αυτόματα στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, όπου θα εισάγουν τα κωδικά τους στοιχεία. Η Δημόσια Αρχή θα επιβεβαιώσει ότι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, σύμφωνα με την εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση για το έτος 2021 και θα ενημερώσει σχετικά τη HELLENiQ ENERGY για την ολοκλήρωση της δωρεάς.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τη συγκεκριμένη δράση αναμένεται να οφεληθούν περισσότερα από 20.000 νοικοκυριά, τα οποία περιλαμβάνουν πάνω από 100.000 άτομα.

Χειραψία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη (αριστερά), με τον CEO της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέα Σιάμισιη.

«Καθήκον μας να προσφέρουμε ένα κύμα ζεστασιάς»

Με αφορμή την έναρξη της δράσης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ανέφερε: «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, δεν μπορούμε να αγνοούμε εκείνους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν περισσότερο ανάγκη τη συνεισφορά μας. Αντιθέτως, είναι καθήκον μας να στρέφουμε σε αυτούς το βλέμμα μας και να συμβάλλουμε έτσι ώστε να ελαφρύνουμε το βάρος του σπιτικού προϋπολογισμού και να προσφέρουμε ένα “Κύμα Ζεστασιάς” τις φετινές γιορτές».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, τόνισε πως «όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα σε ένα ζεστό σπιτικό, τους κρύους μήνες του χειμώνα. (…) θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την ΑΑΔΕ και το προσωπικό της ανεξάρτητης αρχής, γιατί εδώ και αρκετούς μήνες είχαμε μια άριστη συνεργασία για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα, και βεβαίως, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που το αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή».

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης του Προγράμματος «Κύμα Ζεστασιάς» για πολυμελείς οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστής Χατζηδάκης, επεσήμανε: «Καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία της HELLENiQ ENERGY για δωρεάν διάθεση πετρελαίου θέρμανσης σε πολύτεκνες οικογένειες, μέσω της οποίας αναμένεται να επωφεληθούν έως και 20.000 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Είναι μια σημαντική δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που έρχεται να πλαισιώσει όχι μόνο τα μέτρα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που θεσπίσαμε πρόσφατα και που αφορούν σε 2,3 εκατομμύρια ευάλωτους συμπολίτες μας, αλλά και τις πολιτικές μας για τη στήριξη των οικογενειών και ιδίως των πολύτεκνων. Όπως συνέβη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19, έτσι και τώρα, στην έξαρση της ενεργειακής κρίσης, η HELLENiQ ENERGY συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των εταιρειών που με αίσθημα ευθύνης συμπράττει με το Δημόσιο για δράσεις χρήσιμες και με έντονο κοινωνικό πρόσημο, όπως αυτή που ανακοινώνει σήμερα».

Αντίστοιχα, η Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, κα Μαρία Συρεγγέλα, ανέφερε σχετικά: «Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε πολιτικές που στηρίζουν την οικογένεια. Δεν μένουμε σε ευχολόγια, αλλά ασκούμε κοινωνική πολιτική στην πράξη. Βρισκόμαστε δίπλα στους γονείς, υιοθετώντας δέσμη μέτρων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Προχωράμε μπροστά με συνεργασίες του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα και με πρωτοβουλίες, όπως η πολύτιμη προσφορά της HELLENiQ ENERGY στις πολύτεκνες οικογένειες. Ενώνουμε όλοι και όλες τις δυνάμεις μας για να σταθούμε στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και να ενισχύσουμε περαιτέρω τον θεσμό της οικογένειας».

Μάθετε περισσότερα για τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος «Κύμα Ζεστασιάς» και υποβάλετε την αίτησή σας στη διαδικτυακή πλατφόρμα https://zestasia.helleniq.gr/.

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024