Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η βαλίτσα του Κουτσούμπα - Το πολιτικό άνοιγμα του ΚΚΕ

Η βαλίτσα του Κουτσούμπα – Το πολιτικό άνοιγμα του ΚΚΕ

O Δημήτρης Κουτσούμπας ξαναπιάνει την βαλίτσα του για περιοδείες.

Μετά την Βουλή και την συζήτηση για το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στην ΕΥΠ (αύριο Παρασκευή ψηφίζεται), ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξαναπιάνει την βαλίτσα του για περιοδείες.

Κι αυτό στο πλαίσιο ενός σημαντικού πολιτικού ανοίγματος του ΚΚΕ, που εγκαινιάστηκε με τη δημοσιοποίηση του Καλέσματος της Κεντρικής Επιτροπής του προς το λαό για “αγωνιστική συμπόρευση” με το ΚΚΕ και που ασφαλώς συνδέεται και με τον προεκλογικό χρόνο.

Αυτό που έχει σημασία για το ΚΚΕ είναι πως σε όλες τις ομιλίες του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επιχειρεί να δώσει το χρώμα μιας πολιτικής συγκέντρωσης όπου ανοίγει όλη την ατζέντα του. Ήδη το ταξίδι έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό βέβαια. Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες περιελάμβανε, ανάμεσα σε άλλα, επισκέψεις σε Πέλλα, Νέα Ιωνία, Χαλκίδα, Λαμία, Λάρισα.

Αυτήν την Παρασκευή (9/12) θα επισκεφθεί την Άρτα και το Σάββατο (10/12) την Πρέβεζα. Την Κυριακή θα βρεθεί στον Γοργοπόταμο και την επόμενη Τετάρτη 14/12 θα μιλήσει σε συγκέντρωση του Κόμματος στον Ασπρόπυργο. Παράλληλα με τις πολιτικές συγκεντρώσεις αυτές, θα υπάρξουν επαφές με πολίτες και φορείς στις οποίες – όπως λένε οι του ΚΚΕ- συμμετέχουν εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, νέοι και νέες, μικροί αυτοαπασχολούμενοι κι αγρότες.

Το πολιτικό στίγμα αυτών των συγκεντρώσεων έδωσε ο Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Λάρισα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το αδύνατο γίνεται δυνατό, όταν η λαϊκή οργή και αγανάκτηση δεν παγιδεύεται στα κάλπικα διλήμματα και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, αντιπαραθέσεις που δεν αφορούν βέβαια την ουσία της πολιτικής που εξυπηρετεί το κεφάλαιο, αλλά ποιος – πιθανά με ποιον συνέταιρο – θα έχει το πάνω χέρι στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, για να συνεχίσει και να επεκτείνει αυτήν την πολιτική, για την οποία όλοι τους έχουν δεσμεύσεις. Και φανερές και κρυφές».

Είναι σαφές και το είδαμε και στην Βουλή, πως το ΚΚΕ διάγει έναν δικό του διμέτωπο και επίσης επιχειρεί τα δικά του ανοίγματα. Μόνον που και τα δύο σκέλη του αγώνα του δεν έχουν σχέση με την φιλοσοφία των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Ως διμέτωπο βλέπει την μάχη κατά του δικομματισμού (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) και όλων των παραλλαγών της διακυβέρνησης, είτε προοδευτικής, είτε μη. Ως ανοίγματα δεν βλέπει το στενό φλερτ με άλλα κόμματα αλλά ένα μεγάλο κάλεσμα καταρχάς στις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου. Αλλά και σε όσους στρατεύονται με το ΚΚΕ, παρά τις διαφωνίες που μπορεί να έχουν σε επιμέρους θέματα. Στο πεδίο των ψηφοδελτίων το ΚΚΕ δείχνει μια ταχύτητα και σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμο όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες.

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024