Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιστολές του Ντίκενς αποσύρθηκαν από δημοπρασία επειδή αποδείχθηκαν πλαστές

Επιστολές του Ντίκενς αποσύρθηκαν από δημοπρασία επειδή αποδείχθηκαν πλαστές

Οι επιστολές με ημερομηνίες 29 Μαρτίου 1855 και 13 Νοεμβρίου 1858, απευθύνονταν στην αγαπημένη του Ντίκενς κατά τα νεανικά του χρόνια, Μαρία Μπέντνελ

Δύο επιστολές που παρουσιάζονταν γραμμένες από τον Κάρολο Ντίκενς τη δεκαετία του 1850, αποσύρθηκαν από δημοπρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν κορυφαίος ακαδημαϊκός τις χαρακτήρισε πλαστές.

Ο δρ Λίον Λίτβακ, ειδικός αναλυτής των επιστολών και των χειρογράφων του Ντίκενς, είπε στον Guardian: «Ο γραφικός χαρακτήρας είναι λάθος. Η υπογραφή που πάντα προδίδει. Έχω επιστολές από την ίδια περίοδο που θα επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για πλαστές».

Οι επιστολές με ημερομηνίες 29 Μαρτίου 1855 και 13 Νοεμβρίου 1858, απευθύνονταν στην αγαπημένη του Ντίκενς κατά τα νεανικά του χρόνια, Μαρία Μπέντνελ, με την οποία είχε ανανεώσει την επαφή και στον σύζυγό της, Χένρι Λούις Γουίντερ.

Ο Λίτβακ, αναπληρωτής καθηγητής βικτωριανών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κουίνς του Μπέλφαστ, έχει επιμεληθεί εκθέσεις του Ντίκενς σε μεγάλα ιδρύματα και οι οίκοι δημοπρασιών τον συμβουλεύονται για την αυθεντικότητα των χειρογράφων που τους αποστέλλονται.

Τόνισε ότι πλαστογραφίες «γίνονταν κατά καιρούς» και εξέφρασε την έκπληξή του που τα δύο γράμματα θα πωλούνταν περίπου 800 αγγλικές λίρες. «Ένα γράμμα στην αγαπημένη του Ντίκενς θα έπρεπε να πωλείται σε πολύ υψηλότερη τιμή» ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Aπορρίφθηκε από την εισαγγελία το αίτημα του Ντάνι Άλβες για προσωρινή αποφυλάκιση

Αρνητική ήταν η απάντηση της Εισαγγελίας της Βαρκελώνης στο αίτημα του Ντάνι Άλβες να αποφυλακιστεί προσωρινά, μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση σε νεαρή γυναίκα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024