Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βόλος: Καταδικάστηκε οδοντίατρος για επίθεση σε καθηγήτρια Πανεπιστημίου που οδηγούσε ποδήλατο

Βόλος: Καταδικάστηκε οδοντίατρος για επίθεση σε καθηγήτρια Πανεπιστημίου που οδηγούσε ποδήλατο

Κατηγορείται και για τον ξυλοδαρμό ενός άνδρα

Κατηγορούμενος για εξύβριση και απλή σωματική βλάβη που μπορούσε να προκαλέσει βαριά σωματική κάκωση βρέθηκε 51χρονος οδοντίατρος-body builder στον Βόλο, σε υπόθεση που εκδικάστηκε χθες ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Ο 51χρονος που ασχολείται με γυμναστήριο και βάρη κατηγορήθηκε πως στις 16/6/19 κατέληξε να κλωτσά ποδήλατο στο οποίο επέβαινε γυναίκα, ρίχνοντάς την στην άσφαλτο.

Θύμα της επίθεσής του 51χρονη γυναίκα, καθηγήτρια Πανεπιστημίου, η οποία είχε βγει για βόλτα μαζί με τον σύζυγό της με τα ποδήλατά τους. Όπως περιέγραψε κατά την ακροαματική διαδικασία, εκείνη τη μέρα η ίδια και ο σύζυγός της κινούνταν με ποδήλατα στην οδό Ιατρού Τζάνου και έκαναν να στρίψουν  αριστερά επί της Πολυμέρη.

Την περίμενε λίγα μέτρα πιο κάτω

Πάνω στην στροφή τους προσπέρασε από δεξιά μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, κλείνοντάς τους το δρόμο. Η γυναίκα διαμαρτυρήθηκε στον οδηγό της λέγοντάς του «Πας καλά; θα με σκοτώσεις!»

Ο 51χρονος όχι μόνο δεν παραδέχτηκε το λάθος του αλλά πάτησε φρένο και την περίμενε λίγα μέτρα πιο κάτω, όπου φέρεται να την έβρισε ενώ κλώτσησε επανειλημμένα την ρόδα του ποδηλάτου της, σπάζοντας τη, με τη γυναίκα να χάνει την ισορροπία του οχήματος και να πέφτει στην άσφαλτο.

Μετά το βίαιο συμβάν το ζευγάρι, νομίζοντας πως η 51χρονη είναι καλά, απευθύνθηκε άμεσα στις αρχές προχωρώντας σε καταγγελία. Στην συνέχεια, όμως, εκείνη διαπίστωσε πόνους και αίσθημα καύσου, καθώς το τραύμα κρύωνε, οπότε και επισκέφθηκε το νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκαν κάκωση στον ώμο και το στροφικό πέταλο και μώλωπες από την πτώση της.

Σημειώνεται πως το θύμα και ο άντρας της κάνουν αγωνιστικά ποδήλατο πάνω από δεκαπενταετία χρόνια το ποδήλατο, ενώ συμμετέχουν και σε ποδηλατικούς αγώνες. Η γυναίκα σχολίασε πως τα οχήματά τους είναι επαγγελματικά μοντέλα με πολύ ανθεκτικές ρόδες και για να σπάσει μία από αυτές χρειάζεται ιδιαίτερη δύναμη.

Ο 51χρονος δεν εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στη δικαστική αίθουσα και την υπεράσπισή του ανέλαβε η συνήγορός του, η οποία αρνήθηκε εκ μέρους του όλες τις κατηγορίες. Μάρτυρας παρουσιάστηκε και η σύζυγός του, η οποία υποστήριξε πως η ποδηλάτισσα έπεσε …μόνη της.

Λόγω παραγραφής, η δίωξη του για εξύβριση έπαυσε και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης που μπορούσε να προκαλέσει βαριά σωματική κάκωση στην παθούσα. Αναγνωρίζοντας του ελαφρυντικό του λευκού ποινικού μητρώου, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ήταν κατηγορούμενος και στην αμέσως επόμενη υπόθεση, η οποία αναβλήθηκε, διωκόμενος για περιστατικό που τοποθετείται λίγες εβδομάδες αργότερα, τον Ιούλιο του 2019, όπου φέρεται να γρονθοκόπησε έναν εργάτη στον οποίο προκλήθηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024