Ένα συγκινητικό κοινωνικό μήνυμα δημιούργησαν νεαροί κινηματογραφιστές από τη Βρετανία για τους ανθρώπους που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα τις γιορτές μέσα στην οικονομική κρίση.

Πατέρας και γιος βρίσκονται στο κουρείο. Ο κορέας ρωτά τον μικρό τι δώρο θα πάρει φέτος τα Χριστούγεννα. «Ο Αη Βασίλης δεν θα τα καταφέρει φέτος», απαντά το παιδάκι και ο μπαμπάς του με δυσκολία συγκρατεί τα δάκρυά του.

Λίγη ώρα μετά επιστρέφουν στο σπίτι. Στο τραπέζι μόνο ένα πιάτο φαγητό για το παιδί, ο πατέρας θα μείνει νηστικός.

Την ώρα που το παιδί βρίσκεται στο σχολείο ο πατέρας επισκέπτεται τον τάφο της μητέρας και τον κατακλύζουν οι αναμνήσεις από τη δική του παιδική ηλικία.

Θυμάται πόσο ευτυχισμένος ήταν όταν έπαιζε με την τότε φίλη του και την πήγαινε βόλτα με ένα χειροποίητο καροτσάκι και φτιάχνει ένα ίδιο για τον γιο του.

Είναι το χριστουγεννιάτικο μήνυμα μιας ομάδας ανεξάρτητων δημιουργών, αφιερωμένο στους ανθρώπους που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα.

«Το μήνυμα είναι ότι τα Χριστούγεννα δεν αγοράζονται», λέει ο 20χρονος δημιουργός του βίντεο. «Τα φτιάχνουμε εμείς μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους και με την ανάμνηση όσων αγαπημένων μας πλέον δεν βρίσκονται στη ζωή», προσθέτει.

Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια Βρετανοί είδαν το βίντεο μέσα σε 24 ώρες. Στα σχόλια τους λένε πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα για τους περισσότερους και πως η πραγματική γιορτή βρίσκεται στις καρδιές των ανθρώπων.

Δείτε το βίντεο παρακάτω

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr