Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θυμάσαι τα χριστουγεννιάτικα επεισόδια των αγαπημένων σου σειρών;

Θυμάσαι τα χριστουγεννιάτικα επεισόδια των αγαπημένων σου σειρών;

Ένα εορταστικό τεστ μνήμης

Ένα είναι το σίγουρο: στα ‘90s και τα early ‘00s οι τηλεοπτικές σειρές ήξεραν να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα. Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, οι αγαπημένοι μας χαρακτήρες το έριχναν στο μιούζικαλ, τα πιο αστραφτερά ρούχα συλλέγονταν από τα αθηναϊκά βεστιάρια, γαλοπούλες και χαρτί περιτυλίγματος μεταφέρονταν στα τηλεοπτικά στούντιο και, από ό,τι φαίνεται, πάντα έκανε την εμφάνισή του από κάπου και ο Κώστας Μακεδόνας.

Συγκεντρώσαμε ορισμένα από τα highlights για την περίπτωση που θέλεις να οργανώσεις τον δικό σου χριστουγεννιάτικο μαραθώνιο – με την υποσημείωση ότι πολλά διαμάντια εκ των πραγμάτων έμειναν εκτός. Ευχόμαστε χαρούμενα τηλεοπτικά Χριστούγεννα!

Σ’ αγαπώ μ’ αγαπάς

Η Δήμητρα δεν έχει γίνει ακόμη μάνα – ούτε ο Θοδωρής πατέρας – όμως περνούν τα Χριστούγεννα του 45ου επεισοδίου κάνοντας babysitting στο βαφτιστήρι της Δήμητρας. Ο ενθουσιασμός της που θα δουν το στολισμένο δέντρο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού σύντομα κάμπτεται από τον ίδιο το Γιαννάκη, που γεννά στον Θοδωρή την ανάγκη να του μιλήσει όχι για τον Μελχιόρ και τον Μπαλτάσαρ, αλλά για τον… Ηρώδη.

Στο extra large πρωτοχρονιάτικο επεισόδιο της επόμενης χρονιάς, από την άλλη, βλέπουμε για πρώτη φορά τη γνωριμία της Δήμητρας και το Θοδωρή, που συνέβη την Πρωτοχρονιά του 1993. Στο παρόν της σειράς, παραμονές του 2001, οι δυο τους κάνουν αναδρομή στο παρελθόν, υποδυόμενοι τα πιο ιστορικά ζευγάρια και φτάνοντας μέχρι τον Αδάμ και την Εύα. Μεταξύ άλλων, μαθαίνουμε ότι αν ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα είχαν επιζήσει… θα γίνονταν μπίλιες για τον θερμοσίφωνα. Και ναι, αν αναρωτιέσαι, το τραγούδι είναι άφθονο σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου.

Απαράδεκτοι

Η Δήμητρα (για άλλη μια φορά) βαριέται να μαγειρέψει. Έτσι, το τραπέζι του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν περιλαμβάνει πιάτα από τα… 27 αδέρφια και μπόλικη τσιγκουνιά στο πεδίο των δώρων.

Από την άλλη, η Πρωτοχρονιά έχει «γλέντι και τραγούδι» – και μια ιστορική σκηνή με τον Γιάννη να ερμηνεύει το «Τάκα τάκα τάκα τα», φορώντας μια 100% εντυπωσιακή ολόσωμη μεταλλική φόρμα.

Κωνσταντίνου και Ελένης

Ανήκουν με σιγουριά στα πιο άγνωστα επεισόδια, αφού επαναλαμβάνονται… μόλις μια φορά τον χρόνο. Τα Χριστούγεννα των άσπονδων εχθρών που καταλήγουν παντρεμένοι, σημαδεύονται από τον ανταγωνισμό τους για να αναδειχθούν σε «καλύτερο δημότη του Αμαρουσίου». Φυσικά, ακολουθούν αμέτρητα ευτράπελα και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο με… προφυλακτικά.

Από την άλλη, στην «Τελευταία Μέρα του Κόσμου», οι ήρωες προετοιμάζονται για την αλλαγή του millennium που, όπως θυμόμαστε οι μεγαλύτεροι και αξίζει να μάθουν οι νεότεροι, είχε συνοδευτεί από αγωνίες για… το τέλος του κόσμου. Η Ματίνα Μανταρινάκη αγωνιά ότι θα καταλήξει να πεθαίνει ανύπαντρη, ο Μάνθος αρραβωνιάζεται όλες τις «μοναδικές του αγάπες» σίγουρος ότι δεν έχει να χάσει και κάτι, ο Κωνσταντίνος και η Ελένη παρακολουθούν την καταστροφή του πλανήτη στις ειδήσεις και έρχονται πιο κοντά… Λίγο πριν οδηγηθούν όλοι μαζί σε ένα ομαδικό όργιο, μας αποκαλύπτεται πως όλα όσα παρακολουθήσαμε δεν ήταν παρά ένας πρωτοχρονιάτικος εφιάλτης της Ματίνας.

Οι Τρεις Χάριτες

Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Κώστας Μακεδόνας και Σταμάτης Κραουνάκης συμπρωταγωνιστούν με την Όλγα, τη Μαρία, την Ειρήνη και τη Μπεμπέκα, με το τραγούδι όμως να απουσιάζει από το εορταστικό επεισόδιο. Αποτυχημένα γλυκά, ρεβεγιόν στο ασανσέρ (μαζί με τον Άγιο Βασίλη) και μπόλικα νεύρα γίνονται η αφορμή για άφθονο γέλιο.

Το Δις Εξαμαρτείν

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο vintage, αφού το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο κάνει μια αναδρομή στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και το πρωτοχρονιάτικο στην περίοδο της Χούντας. Τραγούδια της εποχής ερμηνεύουν ο Κώστας Μακεδόνας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Κατερίνα Κούκα, ενώ άφθονα είναι και τα guest αγαπημένων ηθοποιών.

Της Ελλάδος τα Παιδιά

Οι αγαπημένοι μας σμηνίτες τραγουδούν σε κάθε ευκαιρία (ανάμεσά τους άλλωστε βρίσκεται και ο Γιάννης Σαββιδάκης) – πολύ περισσότερο τα Χριστούγεννα. Αυτή τη φορά έχουν να σχεδιάσουν εορταστικό πρόγραμμα για τη γιορτή στην οποία θα παραστεί και ο υπουργός, και ο αυτοσχεδιασμός δίνει και παίρνει. Φυσικά, guest star της βραδιάς είναι – το μαντέψατε – ο Κώστας Μακεδόνας.

Ντόλτσε Βίτα

Δεν είναι απλώς ένα εορταστικό επεισόδιο – είναι ένα από τα αγαπημένα μας επεισόδια της σειράς εν γένει. Στο σπίτι των Μαρκάτων καταφτάνει η μάνα του Αντώνη, Φωτεινή Καλούδη, έχοντας βάλει στόχο να μην φύγει πριν δει τον γιο της να αρραβωνιάζεται τη Ντορίτα. Την επόμενη χρονιά ξεχωρίζει το επεισόδιο της Πρωτοχρονιάς, όταν Σάσα και Χριστίνα… συλλαμβάνονται έχοντας επισκεφθεί το στρατόπεδο του Αντώνη.

Εγκλήματα

Το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο των «Εγκλημάτων» είναι εξίσου μακάβριο με όλα τα υπόλοιπα. Είναι το διάστημα που ο άπιστος χασάπης απατά σύζυγο και ερωμένη με τη Λήδα Ματσάγγου, και η Σωσώ αποφασίζει να δώσει τη λύση με τον μόνο τρόπο που ξέρει. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον ύμνο «Χιόνια στο καμπαναριό, πέθανε όλο το χωριό»;

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024