Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν τις στρατιωτικές βάσεις

Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν τις στρατιωτικές βάσεις

Τι αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

Δύο ρωσικές αεροπορικές βάσεις στο κεντρικό τμήμα της Ρωσίας έγιναν στόχος επιθέσεων σήμερα με ουκρανικά drones, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Ρώσοι στρατιώτες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σήμερα το πρωί, «το καθεστώς του Κιέβου (…) επιχείρησε να πραγματοποιήσει πλήγματα με σοβιετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην αεροπορική βάση Ντιαγκίλεβο στην επαρχία Ριαζάν και στη βάση Ένγκελς στην επαρχία Σαράτοφ», ανέφερε η ανακοίνωση.

Τρεις Ρώσοι στρατιώτες «τραυματίστηκαν θανάσιμα» σε αυτές τις επιθέσεις, συμπλήρωσε το ρωσικό ΥΠΑΝ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δύο αεροσκάφη υπέστησαν ελαφρές ζημιές, και άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Νέες πυραυλικές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας

Νέο γύρο πυραυλικών επιθέσεων εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις κατά της Ουκρανίας –τη Δευτέρα-, στοχεύοντας τις κεντρικές και νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας. «Το πρώτο κύμα της επίθεσης έχει ήδη ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Γιούρι Ιχνάτ, εκπρόσωπος των ουκρανικών αεροπορικών δυνάμεων, προσθέτοντας ότι ενδέχεται να υπάρξουν αρκετές ακόμη επιθέσεις.

Από τα φονικά πλήγματα σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος στην ουκρανική πόλη Κρίβι Ριχ και τουλάχιστον δύο άνθρωποι στη Ζαπορίζια, σύμφωνα με το CNN, το οποίο επικαλείται τοπικές αρχές.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η αεράμυνα κατέρριψε τους περισσότερους πυραύλους στην τελευταία επίθεση της Ρωσίας και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την αποκατάσταση του ενεργειακού εφοδιασμού.

Χωρίς ρεύμα το 40% του Κιέβου

Το 40% της περιφέρειας του Κιέβου έχει μείνει χωρίς ρεύμα μετά τις αεροπορικές επιδρομές της Δευτέρας, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη, Ολέξιι Κουλέμπα.

Αξιωματούχοι σε περιοχές στα ανατολικά και νότια γνωστοποίησαν ότι αντιμετωπίζουν διακοπές στις υπηρεσίες ύδρευσης, ηλεκτρισμού και θέρμανσης.

Μεγάλο μέρος της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας έχει καταστραφεί μετά από μήνες επιθέσεων και οι άνθρωποι συχνά αφήνονται στο κρύο και το σκοτάδι για ώρες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024