Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Να βγει κανείς ή να μην βγει;

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Να βγει κανείς ή να μην βγει;

Πρωτοχρονιάτικη διασκέδαση σε σπίτι ή σε κλαμπ; Κάναμε μια γρήγορη λίστα με τα υπέρ και τα κατά για να δεις τι σου ταιριάζει και να αποφασίσεις στην στιγμή.

Η περίοδος των γιορτών πλησιάζει και μαζί της επανέρχεται το αιώνιο δίλλημα της πρωτοχρονιάτικης διασκέδασης… Να γιορτάσω στο σπίτι ή στο κλαμπ; Κι ενώ μπορεί αυθόρμητα να έχεις βρει την απάντηση, πρέπει να σκεφτείς ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να σε επηρεάσουν, ακόμα και την τελευταία στιγμή, όπως ο καιρός. Θα πρέπει να οργανωθείς για να κάνεις την καλύτερη επιλογή και για να σε βοηθήσουμε να τα καταφέρεις, φτιάξαμε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να λάβεις υπόψιν.

Πρωτοχρονιάτικη διασκέδαση στο σπίτι

Εάν σκέφτεσαι να διοργανώσεις ένα μικρό ή και μεγάλο πάρτι, τότε θα χρειαστείς εκτός από την καλή σας διάθεση να οργανωθείς. Αν και φαίνεται να είναι η πιο εύκολη επιλογή, υπάρχουν μερικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, που θέλεις να αναλογιστείς:

Πλεονεκτήματα

Έχεις τον έλεγχο

Αν περάσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έξω είναι πρακτικά αδύνατο να έχεις τον έλεγχο όλων των παραγόντων (καιρικές συνθήκες, συγκοινωνίες για μετακίνηση, ατμόσφαιρα του χώρου). Αλλά όταν διοργανώνεις το δικό σου πάρτι, τότε έχεις τον πλήρη έλεγχο για την μουσική, την ατμόσφαιρα, το φαγητό, τα ποτά… Κυριολεκτικά τα πάντα.

Μεγαλύτερη λίστα καλεσμένων

Αν σκεφτείς να βγεις έξω για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τότε η παρέα σου θα πρέπει να αποτελείται από λίγα άτομα ή να κάνεις έξτρα κρατήσεις. Ωστόσο, ένα πάρτι στο σπίτι σου επιτρέπει να διευρύνεις πραγματικά και όσο θες την λίστα των καλεσμένων σου για να μην μείνει κανείς εκτός.

Δεν υπάρχει η ανάγκη μετακίνησης

Όχι μόνο δεν θα χρειαστεί να μετακινηθείς πριν αλλά κυρίως μετά το τέλος του πάρτι αλλά μπορείς να φιλοξενήσεις και τους πιο στενούς σου φίλους για το πρώτο sleepover του χρόνου. Αρκεί να έχεις διαθέσιμα μερικά έξτρα κρεβάτια, καναπάδες και πολλά μαξιλάρια.

Μειονεκτήματα

Έχεις τις υποχρεώσεις του διοργανωτή

Ως οικοδεσπότης του πάρτι, είσαι επίσης υπεύθυνους για την διασκέδαση των καλεσμένων σου και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι όλοι περνούν καλά και ότι νιώθουν άνετα και οικεία στον χώρο σου. Θα πρέπει να οργανωθείς από νωρίς για να κανονίσεις όλα τα απαραίτητα για την διασκέδαση, το φαγητό αλλά και το ποτό.

Μπορεί να προκύψουν… ατυχήματα

Τα πρωτοχρονιάτικα πάρτι έχουν την τάση να γίνονται αρκετά θορυβώδη ενώ από αυτά δεν λείπουν και τα ατυχήματα. Αν λοιπόν, ανησυχείς για τον ολοκαίνουργιο καναπέ ή για το μπεζ χαλί, ίσως το να βγεις έξω είναι καλύτερη επιλογή ή τουλάχιστον να θες να τα απομακρύνεις.

Δεν «κλείνει»

Τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα μπορεί να κλείνουν ή τουλάχιστον μπορείς να αποχωρήσεις και νωρίτερα από την ώρα κλεισίματος. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να γίνει στο πάρτι σου, καθώς θα τελειώσει μόλις φύγουν οι καλεσμένοι σου.

Πρωτοχρονιάτικη διασκέδαση στο κλαμπ

Τα νυχτερινά κέντρα και κλαμπ προσφέρουν μια απεριόριστη επιλογή ποτών, έχουν πάντα κάποιο είδος ψυχαγωγίας και συχνά ευνοεί τις κοινωνικές συναναστροφές και γνωριμίες.

Πλεονεκτήματα

Ασταμάτητη ψυχαγωγία

Ένα κλαμπ χωρίς μουσική είναι σαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς χωρίς σχέδια, απλώς δεν ταιριάζουν. Η πρωτοχρονιάτικη διασκέδαση σε κλαμπ είναι εγγυημένη, καθώς σίγουρα θα υπάρχει ένας DJ που θα παίζει μουσική μέχρι πρωίας και θα ξεσηκώνει το πλήθος.

Ατελείωτες επιλογές ποτών

Ενώ οι επιλογές ποτών στο πάρτι στο σπίτι είναι συνήθως πιο περιορισμένες, αυτό δεν ισχύει και για τα νυχτερινά κλαμπ. Τα νυχτερινά κέντρα τείνουν να έχουν γεμάτα μπαρ, που σημαίνει ότι μπορούν να φτιάξουν τα πάντα, από απλά και σπέσιαλ ποτά, κοκτέιλ ή και μοκτέιλ για τους οδηγούς.

Ευνοούν το socializing

Επειδή η ατμόσφαιρα του νυχτερινού κέντρου είναι ιδανική για τις κοινωνικές συναναστροφές, είναι ένα εξαιρετικό περιβάλλον για να συναντήσετε και να διασκεδάσετε με τους αγαπημένους σας. Εάν η ατμόσφαιρα είναι σωστή, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην χορέψετε και να μην τραγουδήσετε μαζί τους.

Μειονεκτήματα

Πρέπει να το προγραμματίσεις από νωρίς

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν τα κλαμπ προγραμματίζουν ειδικές εκδηλώσεις, κάνουν κράτηση ορισμένων διασημοτήτων και DJ ή διαθέτουν ειδικό μενού για αυτό και θα πρέπει να έχεις κάνει κράτηση αρκετές μέρες πριν με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων.

Δεν υπάρχει φαγητό

Τα περισσότερα κλαμπ δεν έχουν μενού, επομένως θα πρέπει να έχεις ήδη πάει για δείπνο πριν κατευθυνθείς στο κλαμπ. Αυτό σημαίνει άλλη μια κράτηση, καθώς και επιπλέον κόστος για τη συνολική βραδιά.

Πολυκοσμία

Ας το παραδεχτούμε – η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι η μεγαλύτερη και πιο πολυσύχναστη νύχτα του χρόνου για νυχτερινά κέντρα και κλαμπ, οπότε ο ελεύθερος χώρος και οι άνετες κινήσεις θα είναι σπάνιες. Η πίστα θα είναι κατάμεστη, το μπαρ θα είναι γεμάτο αι μπορεί ακόμη και να βρεθείτε σε ουρές για να μπείτε στο κλαμπ, ακόμα και αν έχετε κάνει κράτηση.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024