Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τραμπ: Το Κογκρέσο έλαβε τις φορολογικές του δηλώσεις

Ντόναλντ Τραμπ: Το Κογκρέσο έλαβε τις φορολογικές του δηλώσεις

Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε στο Κογκρέσο τις φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ

Αντίπαλοι και σύμμαχοι ήδη από την πρώτη φορά που έθεσε υποψηφιότητα, ζητούν από τον Ντόναλντ Τραμπ να δώσει στην δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις. Εκείνος είχε κρατήσει μία στάση άρνησης στο συγκεκριμένο αίτημα.

Λίγο καιρό μετά το τέλος της θητείας του, και μάλιστα την προηγούμενη Τετάρτη, το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, εφαρμόζοντας την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου διαβίβασε στο Κογκρέσο τις φορολογικές δηλώσεις του.

Διαβάστε επίσης: Ντόναλντ Τραμπ: Μπορεί να κερδίσει λεφτά από την υποψηφιότητα του 2024

Το χρονικό

Ο Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα πως σκοπεύει να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024, αρνούνταν να δημοσιοποιήσει αυτές τις φορολογικές δηλώσεις όταν ήταν στο Λευκό Οίκο – κάτι που είχαν κάνει όλοι οι άλλοι πρόεδροι από τα χρόνια του 1970- και είχε στραφεί στη δικαιοσύνη για να εμποδίσει το αίτημα του κοινοβουλίου που του ζητούσε τα έγγραφα αυτά για τά έτη από το 2015 ως το 2020.

Έπειτα από πολλά επεισόδια, ένα ομοσπονδιακό εφετείο επέτρεψε στα τέλη Οκτωβρίου στις φορολογικές υπηρεσίες να διαβιβάσουν αυτά τα έγγραφα στην επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο μεγιστάνας των ακινήτων είχε τότε καταθέσει κατεπείγουσα προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για να εμποδίσει την κίνηση αυτή.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε αναστείλει την 1η Νοεμβρίου τη διαβίβαση των εγγράφων περιμένοντας να έχει τα στοιχεία για να αποφανθεί επί της ουσίας. Αφού έλαβε τα επιχειρήματα των δύο πλευρών, απέρριψε τελικά στις 22 Νοεμβρίου το αίτημα του Ντόναλντ Τραμπ.

«Το υπουργείο Οικονομικών συμμορφώθηκε την περασμένη εβδομάδα με την απόφαση του Δικαστηρίου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου.

Τα μέλη της επιτροπής δεν ήταν αμέσως διαθέσιμα για να σχολιάσουν αυτή την πληροφορία. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς μέχρι τον Ιανουάριο, καθώς το Δημοκρατικό Κόμμα έχασε από το Ρεπουμπλικανικό την πλειοψηφία στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024