Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κλάρενς Γκίλιαρντ που έπαιξε στο «Die Hard» πεθαίνει στα 66 του χρόνια

Ο Κλάρενς Γκίλιαρντ που έπαιξε στο «Die Hard» πεθαίνει στα 66 του χρόνια

Ο Γκίλιαρντ εμφανίστηκε επίσης στο «Top Gun» και συμπρωταγωνίστησε στο «Matlock» πριν γίνει καθηγητής στο UNLV.

Ο ηθοποιός Κλάρενς Γκίλιαρντ, ο οποίος είχε δευτερεύοντες ρόλους στις κλασικές ταινίες της δεκαετίας του ’80 «Die Hard» και «Top Gun» και πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Walker, Texas Ranger», πέθανε σε ηλικία 66 ετών.

Ο Γκίλιαρντ έγινε επίσης καθηγητής θεάτρου και συγγραφέας στο δεύτερο μισό της καριέρας του. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε στις 28 Νοεμβρίου από το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στο Λας Βέγκας, όπου δίδασκε στο Κολέγιο Καλών Τεχνών.

«Με βαθιά θλίψη μοιράζομαι αυτή την είδηση» δήλωσε η πρύτανης του UNLV, Νάνσι Άσερ σε δελτίο τύπου. «Οι μαθητές μας εμπνέονταν βαθιά από αυτόν, όπως και όλοι όσοι τον γνώριζαν. Είχε πολλά και εξαιρετικά ταλέντα και ήταν γνωστός στο πανεπιστήμιο για την αφοσίωσή του στη διδασκαλία και τα επαγγελματικά του επιτεύγματα».

Ο Γκίλιαρντ υπέφερε από μακροχρόνια ασθένεια, σύμφωνα με την εφημερίδα Las Vegas Review-Journal.

Με μια καριέρα που ξεκίνησε το 1981, ο Γκίλιαρντ είχε ρόλους σε μερικές από τις πιο εμβληματικές ταινίες της δεκαετίας του 1980, καθώς και δύο μεγάλες συμμετοχές σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές με το «Walker, Texas Ranger» και το «Matlock».

Γεννημένος στην Ουάσινγκτον μεγάλωσε σε όλη τη χώρα ως παιδί γονιού της Πολεμικής Αεροπορίας, προτού ένα μάθημα στο Cal State University, Long Beach, τον οδηγήσει στην υποκριτική, σύμφωνα με το Variety.

Ένας από τους πιο αξιομνημόνευτους ρόλους του ήταν ο Θίο, ο εξυπνάκιας χάκερ υπολογιστών που συνεργάζεται με τον Χανς Γκρούμπερ του Άλαν Ρίκμαν στο «Die Hard» το 1988. Είχε επίσης έναν μικρό ρόλο ως συνάδελφος πιλότος του Maverick του Tομ Κρουζ στο «Top Gun» και μια σύντομη εμφάνιση στο «The Karate Kid Part II».

Ο Γκίλιαρντ επανέφερε αργότερα τον χαρακτήρα του Θίο για μια διαφήμιση της μπαταρίας DieHard με πρωταγωνιστή τον Μπρους Γουίλις που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του Super Bowl πέρυσι.

Η τηλεοπτική του επιτυχία ήρθε όταν εντάχθηκε στο καστ της σειράς «Matlock» ως ιδιωτικός ντετέκτιβ Κονραντ ΜακΜάστερς το 1989 και εμφανίστηκε σε συνολικά 96 επεισόδια της σειράς με πρωταγωνιστή τον θρύλο της τηλεόρασης Άντι Γκρίφιθ.

Photo: YouTube

«Ο Άντι θα μπορούσε να επιλέξει οποιονδήποτε από χίλιους τύπους για να είναι ο συνεργάτης του για τέσσερις σεζόν και επέλεξε εμένα» δήλωσε ο Γκίλιαρντ στην εφημερίδα Las Vegas Review-Journal το 2017. «Ο Άντι ήταν αστείος, αφηγητής και μέγας τεχνίτης. Δεν νομίζω ότι ήμουν αστείος πριν από αυτόν. Μου δίδαξε τον κωμικό συγχρονισμό».

Μετά από αυτό, ο Γκίλιαρνρ έγινε ένας από τους συμπρωταγωνιστές του «Walker, Texas Ranger» υποδυόμενος τον λοχία Τζίμι Τριβέτε δίπλα στον Τσακ Νόρις από το 1993 έως το 2001.

«Είχε εθνική και διεθνή απήχηση μέσω του διάσημου έργου του στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση» ανέφερε η Άσερ στην ανακοίνωσή της.

Το 2006, ο Γκίλιαρντ ασχολήθηκε με τη διδασκαλία και την υποκριτική στο τμήμα θεάτρου του UNLV, όπου έγινε καθηγητής, πολύ αγαπητός από τους μαθητές του. Ακόμα και το 2019 εξακολουθούσε να εμφανίζεται σε ταινίες.

«Ο καθηγητής Γκίλιαρντ ήταν ένας φάρος φωτός και δύναμης για όλους γύρω του στο UNLV» ανέφερε σε δήλωσή της η πρόεδρος κινηματογράφου του UNLV Heather Addison. «Κάθε φορά που τον ρωτούσαμε πώς ήταν, δήλωνε χαρούμενα ότι ήταν «ευλογημένος»! Αλλά εμείς είμαστε πραγματικά αυτοί που ήμασταν ευλογημένοι που ήμασταν συνάδελφοι και μαθητές του για τόσα πολλά χρόνια. Σε αγαπάμε και θα μας λείψεις πολύ, καθηγητά G!».

Η τελευταία του συνέντευξη

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024