Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λευκορωσία: Στην εντατική νοσηλεύεται η φυλακισμένη «εχθρός» του Λουκασένκο

Λευκορωσία: Στην εντατική νοσηλεύεται η φυλακισμένη «εχθρός» του Λουκασένκο

Η 40χρονη Καλέσνικοβα εκτίει ποινή κάθειρξης 11 ετών για την ανάμιξή της στις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του Λουκασένκο, μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020 στη Λευκορωσία.

Η Μαρία Καλέσνικοβα, ηγετικό στέλεχος των μαζικών κινητοποιήσεων εναντίον του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο, μεταφέρθηκε από τις φυλακές στην εντατική μονάδα ενός νοσοκομείου στην πόλη Γκομέλ, για άγνωστους προς το παρόν λόγους, αναφέρεται στον λογαριασμό στο Telegram του Βίκτορ Μπαμπάρικα, ενός άλλου φυλακισμένου πολιτικού της αντιπολίτευσης.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει πού βρίσκεται η Καλέσνικοβα. Σύμφωνα με τον Μπαμπάρικα, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο την Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης: Τείχος στα σύνορα με τη Λευκορωσία χτίζει η Ουκρανία

Φυλακίστηκε για 11 χρόνια

«Φρικτά νέα. Αγαπημένη μας Μάσα (σ.σ. υποκοριστικό του Μαρία), όλοι ελπίζουμε να γίνεις καλά», έγραψε στον ίδιο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης η εξόριστη ηγέτιδα της αντιπολίτευσης, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια.

Η 40χρονη Καλέσνικοβα εκτίει ποινή κάθειρξης 11 ετών για την ανάμιξή της στις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του Λουκασένκο, μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Σύμφωνα με τον Μπαμπάρικα, πρόσφατα βρισκόταν σε ένα «κελί τιμωρίας» στη φυλακή, αλλά δεν είναι σαφές πότε οδηγήθηκε εκεί και για πόσο χρονικό διάστημα παρέμεινε σε αυτό.

Η Καλέσνικοβα ήταν επικεφαλής τής προεκλογικής εκστρατείας του Μπαμπαρίκα, όταν ο τελευταίος επιχείρησε να κατέβει υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του 2020, απέναντι στον Λουκασένκο.

Όταν ο Μπαμπάρικα συνελήφθη πριν από τις εκλογές – και στη συνέχεια καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών για διαφθορά – η Καλέσνικοβα στήριξε την Τιχανόφσκαγια.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024