Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Εφερε σύγκρουση η υπόθεση των πλειστηριασμών

ΣΥΡΙΖΑ: Εφερε σύγκρουση η υπόθεση των πλειστηριασμών

ΚΚΕ και Λαφαζάνης κατά ΣΥΡΙΖΑ

Στο μέτωπο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ποντάρει πολλά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Το κατέδειξε η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο σπίτι της δημοσιογράφου – συνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού την προηγούμενη εβδομάδα και από την αντιπαράθεση που αυτό άναψε στο πολιτικό σκηνικό. Ομως η πολεμική δεν ήταν απλώς με την κυβέρνηση και τη δομική κριτική που κάνει η Κουμουνδούρου για τις εικόνες των σπιτιών που αλλάζουν χέρια και τα χάνουν οι ιδιοκτήτες τους.

Μια δεύτερη αντιπαράθεση ξέσπασε εντός του μετώπου και αυτή τη φορά τα βέλη από δυνάμεις της Αριστεράς αλλά και του ΠΑΣΟΚ εκτοξεύθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ και στις κυβερνητικές του ημέρες. Εδώ η κριτική που γίνεται είναι πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» αφού όπως τονίζουν οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ (ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, δυνάμεις της ΛΑΕ, Λαφαζάνης κ.ά.) οι πλειστηριασμοί δρομολογήθηκαν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

Και σε αυτό το πεδίο άνοιξε μια πιο σφοδρή σύγκρουση μεταξύ της Κουμουνδούρου και λοιπών με non papers, εκατέρωθεν ανακοινώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις αλλά μια τροπολογία – ανάμεσα σε πέντε για την «ανακούφιση του λαού» – που κατέθεσε το ΚΚΕ για περαιτέρω προστασία των πρώτων κατοικιών και παύση των πλειστηριασμών και που τελικά δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση.

Αν και ο Περισσός κατηγορεί τους πάντες πως κωφεύουν για το θέμα και εν συνόλω επιρρίπτει ευθύνες. «Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν εκτελέστηκαν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, διότι υπήρχε θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, υποχρέωση των funds σε κλήση για ευνοϊκή ρύθμιση στον οφειλέτη πριν οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλαίσιο μη εκτέλεσης πλειστηριασμών, και πλαίσιο δικαστικών προσφύγων από νόμο Κατσέλη – Σταθάκη», επιμένουν
από τον ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνουν πως εικόνες έξωσης πολιτών από τα σπίτια τους με αστυνομικούς να σπάνε τις πόρτες είχαμε να δούμε από τα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ισπανία, αλλά στην Ελλάδα δεν είχαν υπάρξει ποτέ μέχρι σήμερα, ούτε και στα πιο δύσκολα χρόνια των μνημονίων.

Λαφαζάνης κατά ΣΥΡΙΖΑ

Την άμυνα της Κουμουνδούρου ήλθε να διαρρήξει χθες ένας παλιός γνώριμος: ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που είχε πρωταγωνιστήσει στο εν λόγω κίνημα επαναφέρει την πολεμική του κατά του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας με άρθρο που είχε γράψει στα «ΝΕΑ», τρία παραδείγματα πλειστηριασμών α’ κατοικίας που αφορούσαν διαμέρισμα στα Σεπόλια, σπίτι στους Αγίους Θεοδώρους και ένα υπόγειο στου Γκύζη επί συριζαϊκών ημερών.

Το επόμενο διάστημα και λόγω πλειστηριασμών το εν λόγω μέτωπο θα πυκνώσει και θα απασχολεί τη δημόσια σφαίρα. Στην κούρσα για την υπεράσπιση των σπιτιών βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, ούτε τρέχει μόνος. Και οι έτεροι διεκδικητές – όπως λένε – έχουν μνήμη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024