Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναζητά προγραμματικές «τρύπες» στο κυβερνητικό αφήγημα, ώστε να προσελκύσει όχι μόνο ένα ακροατήριο που ήδη έχει γυρίσει την πλάτη στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και πιο μετριοπαθείς ψηφοφόρους.  

Στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως ένα από τα μεγαλύτερα ατού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι οι προτάσεις του –οι οποίες, όπως συνέβη στην περίπτωση της κοινωνικής στέγασης, διαμορφώνουν την ατζέντα και των υπολοίπων κομμάτων.

Με γνώμονα αυτού του είδους την «προγραμματική αντιπολίτευση», μετά την εκδήλωση για την υγεία και το νέο ΕΣΥ, ετοιμάζεται η επόμενη εκδήλωση για την ακρίβεια και το κόστος ζωής, που θα λάβει χώρα την Πέμπτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

ΠΑΣΟΚ: Νέοι τομεάρχες με το βλέμμα στη νεότερη γενιά

Υπό τον τίτλο «Για ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής. Η δίκη μας απάντηση στην κρίση», ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων, το οποίο θα ενσωματωθεί στο κεντροαριστερό πρόγραμμα που βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας.

Οι προτάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις προτάσεις που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ περιλαμβάνεται η μείωση των έμμεσων φόρων σε τρόφιμα και καύσιμα, το πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας, η θεσμική ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών και των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς –με στόχο «την αντιμετώπιση των ολιγοπωλιακών πρακτικών»- , και την προστασία της πρώτης κατοικίας για τους πιο αδύναμους δανειολήπτες, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε πριν από λίγες μέρες η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στην Βουλή.

Με αυτήν την εκδήλωση, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κορυφώνει την κριτική που άσκησε το προηγούμενο διάστημα για την ακρίβεια και την μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, ζητήματα που ανέδειξε και ο πρόεδρος του κόμματος στις πρόσφατες επισκέψεις του σε Καλλιθέα, Κερατσίνι και Αργος.

Ο Ανδρουλάκης στάθηκε ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα στο «στρεβλό μοντέλο» των επιδοτήσεων το οποίο χρησιμοποιεί και η κυβέρνηση, αλλά και την έλλειψη πρωτοβουλιών για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας.

«Τρύπες» στο κυβερνητικό αφήγημα

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, άσκησε σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση, η οποία, σύμφωνα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κινείται πλέον μόνο προεκλογικά. Για τον κ. Σπυρόπουλο, τους τελευταίους οκτώ μήνες έχει σταματήσει να κάνει το οτιδήποτε για να βοηθήσει στην επίλυση των σημαντικών προβλημάτων της χώρας.

«Ασχολούνται με την προστασία της πρώτης κατοικίας; Ασχολούνται με το να φτιάξουν δόσεις για ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες όταν οι πολίτες δεν μπορούν; Αύξησαν τον κατώτατο μισθό; Ασχολήθηκαν με τους χαμηλοσυνταξιούχους και το νέο ΕΚΑΣ που εδώ και πολύ καιρό ζητάμε; Ασχολούνται με το πάρτι στον κλάδο της ενέργειας;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ψάχνει τέτοιου είδους προγραμματικές «τρύπες» στο κυβερνητικό αφήγημα, ώστε να προσελκύσει όχι μόνο ένα ακροατήριο που ήδη έχει γυρίσει την πλάτη στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και πιο μετριοπαθείς ψηφοφόρους.

Στην εκδήλωση της Πέμπτης, πέραν του Ανδρουλάκη, θα μιλήσουν επίσης ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, η γενική διευθύντρια του ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτα Καλαποθαράκου, ο Γιώργος Αργείτης του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ και ο καθηγητής του ΕΜΠ, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr