Το νέο μικρό crossover της ΜΙΝΙ συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης δίνοντας ορισμένα ακόμα στοιχεία για την νέα ηλεκτρική προσθήκη στην γκάμα η οποία επιφυλάσσει πολλές εξελίξεις για το σύνολο των μελλοντικών μοντέλων της φίρμας

Φωτογραφίες: Automedia

H MINI έχει ήδη δώσει μια ιδέα για τα επόμενα προϊοντικά βήματά της και την εξέλιξη ενός μικρότερου crossover, παρουσιάζοντας, σχετικά προσφάτως, ένα αντίστοιχο πρωτότυπο με την εύγλωττη ονομασία Aceman.

Το εν λόγω πρωτότυπο θα μετασχηματιστεί εξίσου σύντομα σε μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση παραγωγής η οποία και προς το παρόν συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης στους δρόμους του Μονάχου.

Όπως είναι ήδη γνωστό το Aceman θα είναι μικρότερο από το Countryman αποτελώντας μια εναλλακτική και κατά κάποιο τρόπο διάδοχο του Clubman με την ΜΙΝΙ να προκρίνει την crossover σχεδίαση όπως επιβάλλουν τα μέτρα της εποχής.

Κατά τα άλλα, χάρη στον αμιγώς ηλεκτρικό χαρακτήρα του τo Aceman αναμένεται να προσφέρει περισσότερη ευρυχωρία από ότι θα υπαγορεύουν οι compact διαστάσεις του. Επίσης όπως έχει ήδη ανακοινώσει η ΜΙΝΙ το νέο crossover θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα υιοθετήσει το νέο σχεδιαστικό κώδικα της φίρμα ο οποίος αν και δεν απέχει ριζικά από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, θα επηρεάσει όλα τα μελλοντικά μοντέλα της φίρμας.

Παράλληλα, η άφιξή του θα σημάνει και την μεγέθυνση του νέου Countryman το οποίο θα διατηρήσει την πρόσβασή του στους κινητήρες εσωτερικής καύσης αν και σε συνδυασμό με ήπια υβριδική και plug-in υβριδική τεχνολογία.

Εκτός από την νέα εμφάνιση, το Aceman θα επιφέρει καινοτομίες και σε ό,τι αφορά το εσωτερικό των ΜΙΝΙ, υιοθετώντας ένα στρογγυλό infotainment στο κέντρο του ταμπλό το οποίο θα αποτελέσει πρωτιά για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες, η πρεμιέρα του Aceman ως έκδοσης παραγωγής αναμένεται το β΄εξάμηνο του 2023.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr