Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
MINI Aceman: Ηλεκτρικός άσος εν όψει

MINI Aceman: Ηλεκτρικός άσος εν όψει

Το νέο μικρό crossover της ΜΙΝΙ συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης δίνοντας ορισμένα ακόμα στοιχεία για την νέα ηλεκτρική προσθήκη στην γκάμα η οποία επιφυλάσσει πολλές εξελίξεις για το σύνολο των μελλοντικών μοντέλων της φίρμας

Φωτογραφίες: Automedia

H MINI έχει ήδη δώσει μια ιδέα για τα επόμενα προϊοντικά βήματά της και την εξέλιξη ενός μικρότερου crossover, παρουσιάζοντας, σχετικά προσφάτως, ένα αντίστοιχο πρωτότυπο με την εύγλωττη ονομασία Aceman.

Το εν λόγω πρωτότυπο θα μετασχηματιστεί εξίσου σύντομα σε μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση παραγωγής η οποία και προς το παρόν συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης στους δρόμους του Μονάχου.

Όπως είναι ήδη γνωστό το Aceman θα είναι μικρότερο από το Countryman αποτελώντας μια εναλλακτική και κατά κάποιο τρόπο διάδοχο του Clubman με την ΜΙΝΙ να προκρίνει την crossover σχεδίαση όπως επιβάλλουν τα μέτρα της εποχής.

Κατά τα άλλα, χάρη στον αμιγώς ηλεκτρικό χαρακτήρα του τo Aceman αναμένεται να προσφέρει περισσότερη ευρυχωρία από ότι θα υπαγορεύουν οι compact διαστάσεις του. Επίσης όπως έχει ήδη ανακοινώσει η ΜΙΝΙ το νέο crossover θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα υιοθετήσει το νέο σχεδιαστικό κώδικα της φίρμα ο οποίος αν και δεν απέχει ριζικά από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, θα επηρεάσει όλα τα μελλοντικά μοντέλα της φίρμας.

Παράλληλα, η άφιξή του θα σημάνει και την μεγέθυνση του νέου Countryman το οποίο θα διατηρήσει την πρόσβασή του στους κινητήρες εσωτερικής καύσης αν και σε συνδυασμό με ήπια υβριδική και plug-in υβριδική τεχνολογία.

Εκτός από την νέα εμφάνιση, το Aceman θα επιφέρει καινοτομίες και σε ό,τι αφορά το εσωτερικό των ΜΙΝΙ, υιοθετώντας ένα στρογγυλό infotainment στο κέντρο του ταμπλό το οποίο θα αποτελέσει πρωτιά για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες, η πρεμιέρα του Aceman ως έκδοσης παραγωγής αναμένεται το β΄εξάμηνο του 2023.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024