Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πώς η Νότια Κορέα των Χουάνγκ μπορεί να πάρει την πρόκριση στη φάση των «16» (pic)

Πώς η Νότια Κορέα των Χουάνγκ μπορεί να πάρει την πρόκριση στη φάση των «16» (pic)

Τι αποτελέσματα χρειάζεται η Νότια Κορέα για να είναι εκείνη μία από τις ομάδες που θα πάρει την πρόκριση για τη φάση των «16».

Ο 8ος όμιλος έχει αποδειχθεί ένας από τους πιο αμφίρροπους στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καθώς μετά και την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες ώστε να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η Νότια Κορέα των Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και Ουί-Τζο Χουάνγκ του Ολυμπιακού ηττήθηκε με σκορ 3-2 από την Γκάνα στο πρώτο χρονικά ματς της ημέρας για τον όμιλο, σε ένα παιχνίδι που ήταν από τα πιο εντυπωσιακά. Λίγο αργότερα, η Πορτογαλία ήταν εκείνη που πήρε τη νίκη απέναντι στην Ουρουγουάη με σκορ 2-0.

Με τα ως τώρα δεδομένα λοιπόν, έχουμε την Πορτογαλία στην πρώτη θέση έχοντας το απόλυτο 2/2 και έξι βαθμούς στο σακούλι, ενώ στη δεύτερη θέση είναι η Γκάνα με 3 πόντους. Στη συνέχεια ακολουθούν Νότια Κορέα και Ουρουγουάη που μοιράζονται από έναν βαθμό. Στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική θα τεθούν αντιμέτωπες η Κορέα με την Πορτογαλία και η Ουρουγουάη με την Γκάνα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους Ασιάτες, το σύνολο του Πάολο Μπέντο θα πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε την ομάδα του Φερνάντο Σάντος που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση. Από την άλλη πλευρά η «Σελέστε» θα πρέπει να της κάνει τη χατίρι και να νικήσει τους Αφρικανούς.

Με αυτά τα δύο δεδομένα Κορέα και Ουρουγουάη θα έχουν από 4 πόντους (είχαν έρθει ισόπαλες 0-0 μεταξύ τους) και η πρόκριση θα κριθεί στην ισοβαθμία. Συνεπώς στα γκολ. Το πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων και αυτή την στιγμή οι Ασιάτες έχουν -1, έναντι του -2 που έχουν οι Λατινοαμερικάνοι.

Άρα αν η Ουρουγουάη δεν σκοράρει δύο τέρματα περισσότερα από όσα θα σκοράρει η Κορέα για να κάνει τη… ζημιά στην ομάδα των Χουάνγκ, τότε οι Ασιάτες θα είναι εκείνοι που θα περάσουν ως δεύτεροι.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

Τα κριτήρια ισοβαθμίας:

1.Πόντοι σε όλους τους αγώνες
2.Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
3.Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες
4.Πόντοι στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
5.Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
6.Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
7.Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες
8.Κλήρωση

*Αφορά το άθροισμα πόντων ποινής σε όλους τους αγώνες του ομίλου. Για κάθε κίτρινη κάρτα -1 πόντος, για κάθε κόκκινη κάρτα που προήλθε από δεύτερη κίτρινη -3 πόντοι, για κάθε απευθείας κόκκινη κάρτα -4 πόντους και για κάθε κίτρινη κάρτα και απευθείας κόκκινη κάρτα -5 πόντους.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024