Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κιβωτός του Κόσμου: «Έχω αποδείξεις, θέλω να δω μέχρι πού θα το πάνε», λέει στο MEGA η Ευγενία

Κιβωτός του Κόσμου: «Έχω αποδείξεις, θέλω να δω μέχρι πού θα το πάνε», λέει στο MEGA η Ευγενία

Η Ευγενία, το κορίτσι που μεγάλωσε στην «Κιβωτό του Κόσμου» από τα εννέα της χρόνια και συγκλόνισε με τις αποκαλύψεις της στο Live News, μίλησε ξανά στο MEGA και δήλωσε πως εξακολουθεί να εμμένει στις καταγγελίες της.

«Bγήκα με το πρόσωπό μου, γιατί δεν έχω να κρύψω κάτι. Ξέρω ότι όλα είναι αλήθεια και έχω αποδείξεις. Θέλω να δω μέχρι πού θα το πάνε», δηλώνει στο MEGA η Ευγενία, πρώην φιλοξενούμενη στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Η Ευγενία, το κορίτσι που μεγάλωσε στην «Κιβωτό του Κόσμου» από τα εννέα της χρόνια και συγκλόνισε με τις αποκαλύψεις της στο Live News, μίλησε ξανά στο MEGA και δήλωσε πως εξακολουθεί να εμμένει στις καταγγελίες της. Για εκείνη, καθώς και για άλλα ταλαιπωρημένα παιδιά, η «Kιβωτός» δεν ηταν σανίδα σωτηρίας.

Διαβάστε επίσης: Οι καταγγελίες, η επιχείρηση-αποδόμηση μαρτύρων, οι απειλές και η ολιγωρία

«Δεν έχω να κρύψω κάτι – Έχω αποδείξεις για το κάθε τι»

«Έχω πει για άτομα, έχω πει ονόματα, έχω βγει με το πρόσωπό μου. Και γι’ αυτό τον λόγο βγήκα με το πρόσωπό μου, γιατί δεν έχω να κρύψω κάτι. Ξέρω ότι όλα είναι αλήθεια και για το κάθε τι έχω αποδείξεις. Θέλω να δω μέχρι πού θα το πάνε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Ευγενία οδηγήθηκε με εισαγγελική εντολή σε ηλικία εννέα ετών, μαζί με τα τέσσερα αδέλφια της, αρχικά στη δομή της «Κιβωτού» στον Κολωνό, στη συνέχεια στην Πωγωνιανή στα Γιάννενα και, τιμωρητικά, όπως λέει, στο τέλος στη Χίο, όπου οι υπεύθυνοι της δομής την χώρισαν από τα αδέλφια της.

Όπως καταγγέλλει, εργαζόμενος – παιδαγωγός στην Πωγωνιανή την ξυλοκόπησε.

«Ανέβηκε πάνω, με έπιασε από τους ώμους, με έβαλε στην τουαλέτα και με τον πωπό μου, επειδή εγώ τραβιόμουν, τσίριζα, έκλαιγα, με έβαλε πάνω με πολλή φορά και με κοπάνησε και έσπασε το καπάκι της τουαλέτας».

Τα σκοτεινά δωμάτια της «Κιβωτού»

Οι αποκαλύψεις για τα όσα γίνονταν στα σκοτεινά δωμάτια της «Κιβωτού του Κόσμου» συνεχίζονται με νέες σοκαριστικές μαρτυρίες παιδιών, που είχαν φιλοξενηθεί σε δομές της οργάνωσης.

«Επειδή είχα φόβο το σκοτάδι, στην Αλικαρνασσού υπήρχε μια αποθήκη που δεν είχε φώτα, με βάλανε εκεί πέρα μέχρι να ηρεμήσω. Ξύλο, σφαλιάρες, σπρωξίματα», ανέφερε πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού».

Ο νεαρός, που έζησε στα σπίτια της Κιβωτού από τα 8 έως τα 18 του χρόνια, μίλησε για την τιμωρία της απομόνωσης που του επέβαλαν εργαζόμενοι στη δομή, αλλά και για την επιβράβευση με κρουαζιέρες και ταξίδια στο εξωτερικό, μόνο σε όσους ήταν υπάκουοι.

Να σημειωθεί ότι στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει και ένας θεολόγος, εργαζόμενος της Κιβωτού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του από το 2015 για ξυλοδαρμούς παιδιών τόσο στη δομή των Ιωαννίνων, όσο και στη δομή του Βόλου. Μάλιστα, μαζί του στις δομές της οργάνωσης εργαζόταν και η σύζυγός του.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024