Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: 6.000 φυτά δημιούργησαν τη μορφή μιας κακοποιημένης γυναίκας

Θεσσαλονίκη: 6.000 φυτά δημιούργησαν τη μορφή μιας κακοποιημένης γυναίκας

Συμμετέχοντας στις δράσεις ευαισθητοποίησης με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους, σχημάτισε τη μορφή μιας κακοποιημένης γυναίκας με λουλούδια.

Συμμετέχοντας στις δράσεις ευαισθητοποίησης του Δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος σχημάτισε στην «καρδιά» της πόλης, σε μια ζώνη πρασίνου 135 τ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους, τη μορφή μιας κακοποιημένης γυναίκας με λουλούδια.

Για τη δημιουργία της τοποθετήθηκαν 6.000 φυτά με χιλιάδες εποχιακά λουλούδια σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς κι απαιτήθηκαν επτά ημέρες εργασίας από τα  συνεργεία της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους, με μια φωνή: Καμία γυναίκα μόνη», είναι το μήνυμα που έστειλε σήμερα (25/11) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η βία κατά των γυναικών έχει πολλές μορφές και μπορεί να είναι παντού, στην εργασία, στην οικογένεια, στο σπίτι, ακόμη και στον δημόσιο χώρο. Στην πόλη μας πρέπει να είμαστε ενωμένοι και όλοι πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια.

Ο αριθμός των γυναικοκτονιών, που στη χώρα μας είναι τεράστιος, θα πρέπει να μας βάλει όλους όχι μόνο να σκεφτούμε, αλλά και να δράσουμε. Αυτό κάνουμε κι εμείς. Με υποδομές, με ψυχολογική υποστήριξη, αλλά κυρίως με τον ρόλο όλων μας», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Σήμερα είναι μια μέρα που όλοι υψώνουμε τη φωνή μας και λέμε όχι στη βία κατά των γυναικών. Η βία σε κάθε της έκφανση, δυστυχώς, μας έχει κατακλύσει. Ειδικά η έμφυλη βία είναι ένα φαινόμενο που έχει ως στόχο όχι μόνο τις γυναίκες, αλλά κάθε ευάλωτη ομάδα, κάθε διαφορετικό», υπογράμμισε από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Κοσμοποπούλου, προσθέτοντας:

«Δυστυχώς, μετράμε έναν μεγάλο αριθμό γυναικοκτονιών. Θα πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας, να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και κυρίως να δώσουμε ένα στήριγμα στις γυναίκες, ώστε να μιλάνε και να καταλάβουν ότι δεν είναι οι μόνες και δεν είναι μόνες. Ως συντεταγμένη πολιτεία κι ως φορείς θα είμαστε δίπλα τους».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024